Torrent i Maragall, espiats pel programa Pegasus, posen una querella contra el CNI.
Per ACN i Redacció
Publicat el 16 de juliol 2020

El president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat Ernest Maragall presentaran una querella contra Félix Sanz Roldán, el màxim responsable del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) l’any 2019, just quan es va cometre el pirateig dels telèfons mòbils dels dos polítics mitjançant el programa Pegasus.

Andreu Van den Eynde, advocat dels dos polítics, ha explicat a Rac1 que posaran una querella contra Roldán perquè era “qui controlava tota l’activitat del CNI”, tot i que no ha aportat més detalls sobre el contingut de la querella. Ha afirmat, però, que es tracta d’espionatge d’estat contra l’independentisme, ja que es fonamenta en el fet que es va dur a terme mentre es produïa el judici del procés al Tribunal Suprem.

Per la seva banda, Torrent ha dit que hi ha “evidències i indicis contextuals” que porten a dirigir la responsabilitat al CNI, ja que es basa, sobretot, en el fet que l’empresa israeliana NSO només ven el programa Pegasus a estats, tot i que Margarita Robles, ministra de Defensa, ha negat la seva implicació i ha instat al president de la cambra a recórrer a la justícia.

Roger Torrent, a més a més, s'ha dirigit a l'estat espanyol per dir que un govern que s'autoproclama com el més progressista de la història "hauria de ser el primer interessat que l'espionatge polític no es produís mai més". Al Congrés dels Diputats s'ha format una denúncia conjunta ratificada per ERC, JxCat, CUP, Partit Nacionalista Basc, entre d'altres.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —