Torrent i Maragall porten el presumpte cas d’espionatge a l’ONU, Europa i Amnistia Internacional
Per ACN i Redacció
Publicat el 27 de juliol 2020

El president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat d’ERC Ernest Maragall han portat el suposat cas d’espionatge als seus telèfons mòbils a les Nacions Unides, al Consell d'Europa i a Amnistia Internacional. A les sis cartes que van enviar, apunten que “l'espionatge a ciutadans i representants polítics constitueix una agressió inacceptable als drets fonamentals". I també alerten que “les institucions de l'Estat puguin passar per alt aquests fets sense prendre les mesures oportunes". 

Torrent ha aprofitat per advertir a la comissària pels Drets Humans al Consell d’Europa, Dunja Mijatović, qui també podria haver estat espiada. Tots dos van mantenir una reunió a Estrasburg durant el període que es va produir l’atac al mòbil del president.

Per altra banda, tant l’ONU com Amnistia Internacional han denunciat diverses vegades a països com Mèxic, Marroc o Aràbia Saudita per utilitzar Pegasus contra periodistes, activistes i polítics.

Què és Pegasus?

Es tracta d’un programa espia, dissenyat per la companyia israeliana NSO, que permet escoltar converses, llegir missatges, accedir al disc dur, fer captures de pantalla, revisar l'historial de navegació i, fins i tot, activar per control remot la càmera i el micròfon dels mòbils. Una possibilitat que obre la porta a escoltar el so ambient, fins i tot quan el telèfon està bloquejat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —