Roger Torrent
Per ACN i Redacció
Publicat el 14 de juliol 2020
Temps de lectura 2 MINUTS

El president del Parlament, Roger Torrent, ha reclamat en una declaració institucional que s'investigui i es "depurin totes les responsabilitats" per l'espionatge "per motius polítics" que s'ha fet contra ell. Torrent assegura que duran a terme totes les accions polítiques i legals necessàries per arribar al final de la qüestió.

Torrent també s'ha dirigit directament al govern espanyol per preguntar-li la seva opinió en aquest cas d'espionatge, i ha conclòs que això ha de servir per "posar fi a la guerra bruta contra l'independentisme".

Espionatge polític 

El telèfon mòbil de Torrent ha estat espiat a través d'un programa, Pegasus, el qual només poden comprar governs i forces i cossos de seguretat per combatre el crim i el terrorisme. Així ho indica una investigació d'El País i de The Guardian, segons la qual Citizen Lab, un grup de ciberseguretat de la Munk School ubicada a la Universitat de Toronto, al Canadà, va investigar per WhatsApp una intromissió indiscriminada contra 130 representants de la societat civil i va descobrir l'atac a Torrent.

Aquest institut de seguretat ha descobert que la intrusió a l'iPhone de Torrent es va fer a través d'una errada de seguretat de WhatsApp, i l'atac va començar amb una trucada perduda de vídeo a través d'aquesta aplicació. La companyia líder de missatgeria va facilitar a Citizen Lab els números dels mòbils atacats per Pegasus, entre els quals hi havia el de Torrent.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —