- vídeos -
La flama olímpica arriba a Tòquio per començar el relleu
Per EFE
Publicat el 09 de juliol 2021

La torxa olímpica ha entrat avui en la recta final del relleu, que acabarà de recórrer l'àrea metropolitana de Tòquio fins a arribar a l'estadi olímpic per a la inauguració dels JJ.OO. La cerimònia s'ha celebrat a porta tancada per la Covid-19. L'acte ha tingut lloc a l'estadi d'atletisme del Parc Olímpic de Komazawa, en el districte de Setagaya. Aquest últim tram de relleu durarà 15 dies, fins al començament dels Jocs.

El recorregut de la torxa per la capital, que en condicions normals, és un dels moments més esperats, se celebrarà fora de la via pública, ja que s'ha produït un augment dels casos de Covid-19. Això ha portat als organitzadors a descartar la presència de públic dins els estadis durant les competicions.

La governadora de Tòquio, Yuriko Koike, ha sigut una de les participants de la cerimònia, juntament amb la tiradora paralímpica Aki Taguchi i l'extenista Shuzo Matsuoka, el primer que portarà el relleu en el tram toquiota. Fora de l'estadi d'atletisme s'hi ha manifestat un grup de gent que cridava consignes com: "autrin els Jocs Olímpics".

En un principi, més de 100 corredors havien de participar en el primer dia del tram toquiota, però en el seu lloc, assistiran a un esdeveniment especial sense espectadors a Machida.

Retirada de la via pública

La flama olímpica ha recorregut 46 de les 47 prefectures de l'arxipèlag nipó des que va començar el relleu a Fukushima, el passat 25 de març. Tot i això, en molts trams el recorregut s'ha retirat de la via pública per evitar aglomeracions.

El relleu de Tòquio comença dues setmanes abans de la cerimònia d'inauguració dels Jocs, prevista el 23 de juliol, i un dia després que el Govern japonès decidís declarar un nou estat d'emergència a la capital per l'augment de contagis diaris de Covid i la propagació de les diferents variants.

Els organitzadors també han anunciat que les competicions es duran a terme sense espectadors a les seus de Tòquio, Hokkaido (lloc on es farà la marató i la marxa) i els seus voltants, tot i que s'ha deixat la porta oberta a mantenir el públic en altres províncies menys afectades.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —