- vídeos -
Es tracta d’un certificat digital en forma de Codi QR que permetrà viatjar les persones completament vacunades
Publicat el 08 de juny 2021

Els 27 països de la Unió Europea han posat en marxa el que s’ha anomenat passaport Covid. Es tracta d’un certificat digital en forma de Codi QR que permetrà viatjar les persones completament vacunades sense haver de presentar una PCR negativa o guardar quarantenes. 

El president del govern espanyol ho anunciava a finals de maig, indicant que els viatgers de països en nivell d’alerta taronja o vermell podran entrar a Espanya, a partir d’aquest 7 de juny, amb la pauta completa de vacunes autoritzades per la Organització Mundial de la Salut i l’Agència Europea del Medicament.

D’aquesta forma, després de 15 mesos de pandèmia, el 7 de juny s’ha convertit en la data assenyalada que molts sectors estaven esperant, especialment el turístic. Els passadissos dels ports i aeroports catalans es tornaran a omplir de turistes internacionals que hagin estat completament immunitzats.

El nou document, tant en format electrònic com en paper, serà gratuït, i a Espanya l’expediran les comunitats autònomes. Hi constarà el nom, la data de naixement, el número d’identitat, la data d’expedició i informació relativa a la vacuna rebuda o a la presència d’anticossos. 

El sector turístic celebra que aquest certificat significarà la major obertura turística des de l’esclat de la pandèmia, però consideren que encara hi ha coses a fer. El que més preocupa, segons Javier Gándara, president de l’Asociación de Líneas Aéreas, és la decisió del Regne Unit de no incloure Espanya o algunes de les seves regions a la categoria verda. 

El certificat té l’objectiu de facilitar els tràmits d’entrada i agilitzar els viatges aquest estiu, però no serà un requisit obligatori com sí que ho són les PCR o les quarantenes per a les persones no immunitzades.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —