Avions de Ryanair a l'aeroport de Girona
Per ACN
Publicat el 10 d’agost 2020

El Ministeri de Treball ha anul·lat el segon Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que Ryanair va aplicar sobre els treballadors de les bases de les illes Canàries i de Girona. L’ERTO en qüestió afectava els 224 treballadors que Ryanair havia acomiadat perquè tenia la intenció de tancar les bases i que es va veure obligada a readmetre després que l’Audiència Nacional declarés nul l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO).

Segons aquella sentència, l’aerolínia de baix cost estava obligada tant a reincorporar aquests treballadors, com a abonar-los el sou que no rebien des del 8 de gener. Però Ryanair va incloure els treballadors readmesos “indirectament” en el primer ERTO, amb un de nou, “com si aquest fos una mera prolongació per causa de força major”, diu la resolució.

Per consegüent, des de Treball consideren el moviment com “un frau de llei”. "Aquest frau l'estaria cometent l'empresa al comunicar la readmissió dels treballadors només perquè  els acomiadats puguin ser inclosos en les regulacions temporals d'ocupació ja autoritzades", és a dir, en el primer ERTO del 19 de març.

Des de la Unió Sindical Obrera (USO), també subratllen que queda provat com a fraudulent l’intent de Ryanair “d’estalviar-se” els salaris d’aquesta part de la plantilla a qui havia acomiadat i que se’n fes càrrec l’administració a través del mecanisme excepcional establert pel coronavirus. "Deixa claríssim que existeix una evident mala fe i intent de frau", diu el secretari general d'USO a Ryanair, Gustavo Silva.

La resolució no admet recurs administratiu, i en cas que Ryanair vulgui recórrer, haurà de fer-ho a l’Audiència Nacional.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —