Treballadors d'Acciona i Nissan concentrats aquesta matinada davant la fàbrica de la Zona Franca.
Per ACN i Redacció
Publicat el 24 d’agost 2020

Un centenar de treballadors d’Acciona subcontractats per Nissan s’han concentrat aquesta matinada davant els torns d’accés de la fàbrica de la Zona Franca per denunciar l’ERO presentat per l’empresa per acomiadar 500 treballadors després de rescindir unilateralment el contracte amb la multinacional japonesa. 

Entre crits de "Nissan som tots", "tenim els mateixos drets" i "volem treballar", els concentrats han reclamat que, com als treballadors de Nissan, se'ls permeti treballar fins el desembre del 2021 i se'ls inclogui al pla de reindustrialització. “Mereixem el mateix respecte que la resta”, assenyala el comitè d’empresa.

La concentració s'ha produït hores abans que comencin les negociacions entre la direcció i el comitè d'empresa per l'ERO, i també en el dia que els treballadors de Nissan tornaven a la fàbrica de la Zona Franca. Tot i que inicialment avui s'havia de reprendre la producció, el trencament unilateral del contracte per part d'Acciona, que tenia vigència fins el pròxim 21 de març, ho ha impedit i els treballadors que no podien treballar des de casa han estat citats per fer formació. Nissan preveu reprendre l'activitat el 31 d'agost. 

 

Suport dels treballadors de Nissan

La majoria dels treballadors de la multinacional japonesa han mostrat el seu suport als manifestants, tot i haver-los col·lapsat l’accés a la fàbrica durant dues hores, entre les 6 i les 8 del matí. La majoria s'han esperat a entrar a les vuit del matí quan la protesta s'ha desconvocat, però altres han decidit entrar directament, entre xiulets i crits dels seus companys.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —