Els treballadors del Grup Balañá protestaran diumenge contra l'acomiadament de 15 assalariats, el 80% de la plantilla
Per ACN
Publicat el 29 de gener 2021

El sindicat CGT protestarà diumenge contra els acomiadaments del Grup Balañá davant el Teatre Borràs a les quatre de la tarda. El sindicat denuncia que l'empresa ha acomiadat 15 treballadors, el 80% de la plantilla, enmig del procés de negociació, i considera que són "nuls". Segons ha explicat a l'ACN la representant sindical dels treballadors del Grup Balañá, Gala Pascual, els acomiadaments són "il·legals".

Segons detalla, el 16 d'octubre del 2020 els van fer fora definitivament enmig d'un procés de negociacions que estava en marxa des de feia més d'un any. En aquest procés, l'empresa va externalitzar tots els treballadors en lloc de subrogar-los, els va deixar "al marge" i va fer acomiadaments "objectius" que ells entenen com a "nuls".

Segons Pascual, els 15 treballadors acomiadats representen el 80% de la plantilla. Han quedat fora dels acomiadaments els caps de sala, excepte un d'ells, al qual van fer fora i ha estat substituït per un treballador que no estava sindicat. "Entenem que també els acomiadaments han sigut represàlies directes per haver-nos sindicat, intentar negociar i demanar el que ens tocava", ha considerat Pascual.

Citats a la mediació

L'11 de febrer els treballadors i l'empresa estan citats per una mediació, en què haurien d'intentar arribar a un acord. Tanmateix, Pascual ha recordat que quan l'empresa va tenir la mediació per als acomiadaments del Club Capitol, "ni es van presentar", de manera que no tenen "molta fe" en què ho facin ara.

El sindicat ja va convocar diverses protestes a finals de l'any passat per denunciar acomiadaments "il·legals" per part del grup. A finals del 2019, el sindicat CGT va convocar una vaga per al 31 de desembre i l'1 de gener als teatres del Grup Balañá, que finalment va desconvocar per un acord que va assolir amb l'empresa. La mediació va resultar en una sèrie de millores pel que fa als salaris, a dies de lliure disposició, actualització de plusos i antiguitats, i complement de conveni per funcions matinals i actes eventuals. En un comunicat, el sindicat va assegurar que es tractava d'un acord "de mínims" després de mesos "d'immobilitat de l'empresa".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —