Centenars de treballadors de Nissan es manifesten per exigir recuperar l'autorització prèvia als ERO
Per ACN
Publicat el 19 de juny 2020
Temps de lectura 3 minuts

Centenars de treballadors de Nissan s'han manifestat davant la seu del Departament d'Empresa i davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya per exigir la recuperació de l'autorització prèvia als Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO).  Aquesta es va eliminar amb la reforma laboral del 2012, promoguda pel PP.

Talls de trànsit a Passeig de Gràcia

Els treballadors han caminat des de dalt de Passeig de Gràcia fins al carrer Mallorca i han tallat el trànsit al seu pas. Els concentrats han criticat a la cúpula de l'empresa japonesa, que va anunciar el tancament dels centres productius de Catalunya el 28 de maig i també als dirigents de Renault, aliats amb Nissan i Mitsubishi, al director que s'encarregarà de desmantellar la fàbrica, Frank Torres, i al president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Manifestants a Passeig de Gràcia

La plantilla està en vaga indefinida des del 4 de maig per reclamar un futur industrial per a les instal·lacions i ha decidit mantenir l'aturada un cop es va fer pública la intenció de l'automobilística de marxar de Catalunya.

Càntics contra l'empresa nipona

"Aquesta nit es mor un japonès", "Nissan unida, mai serà vençuda", o "Nissan no es tanca", "Sánchez, cabró som la teva missió", són alguns dels càntics que s'han sentit a la concentració, que també ha comptat amb membres de les empreses subcontractades i proveïdores.

Els manifestants entomen càntics en contra de Nissan

Els representants dels treballadors s'han reunit amb la consellera d'Empresa, Àngels Chacón

Els treballadors fa quatre setmanes que es manifesten per reclamar que es reverteixi el tancament dels centres de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu, que donen feina a 3.000 persones directament i a més de 20.000 de forma indirecta, segons els sindicats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —