Animal del Zoo de Barcelona.
Per Ona Boada
Publicat el 23 de juliol 2020

Els treballadors del Zoo de Barcelona es concentren des del matí de dimarts a les portes de l’equipament per demanar que no es tanquin les seves instal·lacions a causa de la pandèmia. Després d’haver estat en funcionament poc menys d’un mes, des del 25 de juny, el PROCICAT ha exigit aquest dilluns, a conseqüència dels rebrots de la Covid-19, el tancament de tots els establiments culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana. 

Per als treballadors, el principal problema rau en el fet que l’equipament havia estat tancat tres mesos durant el primer brot de coronavirus, de manera que ja havien patit un ERTO. “Si es manté el tancament, es reiniciarà l’ERTO”, explica al Diari de Barcelona, Damià Gibernet, portaveu del comitè d’empresa.

Desenes de treballadors del Zoo, a la concentració contra el seu tancament. Foto: Comitè Zoo Barcelona. 

Els treballadors asseguren que el Zoo havia pres moltes mesures per adaptar-se a la nova situació, complia amb els requisits que es demanaven des del Govern i que era un “espai certificat”.

“Hi ha un consens molt gran de com ha de ser el zoo del segle XXI” i és que, com afirma Gibernet “som pioners, és el primer parc animalista d’Europa”. Tot això no sembla ser prou per fer front a la “campanya contra el zoo” que assegura que fa temps s’està duent-se a terme.

Mentre que la pèrdua dels tres últims dofins de l’equipament es va publicitar i va aparèixer en diversos mitjans, la plantilla creu que l’obertura d’unes noves instal·lacions per als lleons no ha aparegut enlloc. “Ens sembla sospitós i ens preocupa”, destaca el portaveu. Tot i això, no assenyalen a ningú: “Hi ha guerres entre polítics, entre tècnics, entre empreses… No sabem qui n’és el responsable ni a qui demanar explicacions”.

El desprestigi va iniciar-se, segons ells, des de la Iniciativa Popular, impulsada per ZooXXI, una organització animalista que pretenia modificar els zoos d'arreu del món, començant pel de la capital catalana. Es va aprovar l’any 2019, coincidint amb l’entrada d’Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona i, tot i que mai van reconèixer voler tancar-lo, Damià Gibernet assegura que és una por. “El rumb és indefinit”, sentencia, “vam estar a punt d’estar tocats de mort, sense inversions i una campanya de desprestigi brutal per part dels animalistes l'any 2017", conclou. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —