Tremosa
Per ACN
Publicat el 30 de novembre 2020

El conseller d'Empresa i Coneixement en funcions, Ramon Tremosa, ha alertat que entre el 25 i el 30% dels negocis catalans hauran de tancar per la pandèmia, segons els indicadors que té el seu Departament i que ha dit que coincideixen amb les estimacions dels Gremis de Restauració i Pimec. En una entrevista a RAC1, el conseller ha reclamat al govern espanyol que emeti deute per tal d'aguantar els negocis uns mesos fins que, previsiblement, l'inici de la vacunació millori la situació. "Per què té por de recórrer a l'endeutament per salvar les empreses? Tenen capacitat de foc i endeutament, per què no l'utilitzen tot?", ha demanat.

El conseller ha exigit "molta més implicació" de l'Estat en el rescat dels sectors afectats i ha assegurat que es tracta d'una demanda "d'absolut consens". Segons ha apuntat, mesos després del primer tancament sobretot els negocis relacionats amb el turisme –comerç, restauració i immobiliari- han caigut "a plom" amb uns indicadors de "desastre total", amb caigudes d'entre el 70 i el 85%.

Endeutament per "rescatar" els negocis
​​​​​​​En aquest sentit, el conseller ha reclamat al govern espanyol que s'endeuti i ha recordat que Catalunya no pot fer-ho des del FLA de Cristóbal Montoro del 2012. En ser preguntat sobre si s'hauria pogut demanar poder tornar a emetre deute en la negociació dels pressupostos a l'Estat, Tremosa ha dit que "s'hauria pogut posar sobre la taula" però ha admès que ni ERC ni JxCat ho van arribar a fer perquè era una opció que el govern espanyol "ni contemplava".

El conseller ha defensat que el Govern està fent esforços per ajudar aquests sectors i ha dit que el seu Departament el darrer trimestre de l'any haurà destinat uns 220 milions d'euros en subvencions, mentre que el pressupost total de què disposa –sense Universitats- és de 270 milions d'euros.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —