Tren
Per EFE
Publicat el 10 de desembre 2020

Les companyies ferroviàries de França, Alemanya, Àustria i Suïssa han anunciat el projecte pels pròxims anys de quatre línies de trens de nit internacionals que unirien 13 grans ciutats europees, inclosa Barcelona.

La SNCF francesa, la DB alemanya, la OBB austríaca i la CFF suïssa, que han destacat haver treballat en estreta col·laboració amb els seus respectius governs, han indicat en un comunicat conjunt la seva voluntat de cooperar per posar en servei aquestes rutes, batejades Nightjet.

Les dues primeres entrarien en funcionament al desembre de l'any que ve entre Viena i Munic, d'una banda, i entre Zuric, Colònia i Amsterdam, per una altra.

Al desembre del 2023 començarien a circular els combois nocturns des de Viena i Berlín fins a Brussel·les i París. L'última programada, un any després, seria la línia entre Zuric i Barcelona.

Un dels principals arguments en defensa d'aquesta iniciativa, assenyalat pel ministre alemany de Transport, Andreas Scheuer, és proposar "una oferta ferroviària encara més respectuosa amb el clima i amb el medi ambient a Europa".

En aquesta mateixa línia, el secretari d'Estat francès de Transport, Jean-Baptiste Djebbari, ha destacat que estan convençuts que els trens de nit constitueixen "una alternativa ecològica i sostenible i permeten suscitar l'interès dels ciutadans pel tren".

La Societat Nacional de Ferrocarrils (SNCF) dona per fet que una subvenció pública "serà sens dubte indispensable per donar suport al model econòmic d'aquesta oferta de nit". D'acord amb les seves dades, un viatge en avió entre París i Viena genera per passatger uns 400 quilos de diòxid de carboni (CO2) en emissions, mentre que en tren són deu vegades menys.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —