Concentració de suport als presos polítics del Rif
Per Redacció
Publicat el 26 de juliol 2020

La plaça Sant Jaume va ser ahir l'epicentre de tres concentracions simultànies. La primera i més multitudinària estava organitzada pel Moviment Popular del Rif, que es va reunir per commemorar la data de proclamació de la primera república del Rif, el 1921 i també per protestar contra les“injustícies del règim marroquí al Rif”.

Divendres, el president del Parlament Roger Torrent, va rebre els activistes rifenys, que també es van reunir amb representants de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Elisenda Paluzie, presidenta de l'ACN va participar en la concentració de l'endemà, en que també es va emetre un vídeo amb un missatge de l'antic president Jordi Sànchez amb un missatge de suport i solidaritat amb el poble rifeny. 

Segons Reda Benzaza, un dels concentrats, “l’abraçada que s’està produint entre el poble català i el rifeny és un pas fonamental” perquè tots dos “estan sent torturats de manera injusta”.

Una manifestant mostra un retrat amb els rostres de Jordi Sànchez i Nasser Zefzafi, activista líder del Moviment de protesta del Rif, condemnat a 20 anys de presó el 2018.

Per altra banda, també hi havia un grup de persones que protestaven contra el tancament dels gimnasos. Alguns d’ells, fins i tot han iniciat una vaga de fam per exigir la seva reobertura. 

Persones concentrades demanen la dimissió de la consellera Alba Vergés.

Usuaris de gimnasos tancats en vaga de fam. 

La tercera concentració, que no estava notificada, exigia que l’ús de la mascareta sigui voluntari, ja que, segons les persones que hi participaven, “pot comportar greus malalties” i que no hi hagi un nou confinament. Els protestants, que també rebutgen la vacuna o la tecnologia 5G ja fa un mes i mig que es reuneixen a diversos llocs de Barcelona per protestar contra el "nou ordre mundial”. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —