Jokin Unamuno, Oihan Arnanz i Adur Ramírez de Alda
Per ACN
Publicat el 03 de juliol 2020

La matinada del 15 d’octubre del 2016, un tinent i un sergent de la Guàrdia Civil, fora de servei i vestits de paisà, i les seves respectives parelles es van implicar en una baralla amb vuit joves al bar Koxka, a la població navarresa d’Altsasu. L’enfrontament va comportar la condemna i el conseqüent empresonament dels joves involucrats, que van ser acusats d’atemptat contra l’autoritat, lesions, desordres públics i amenaces, amb penes d’entre any i mig i nou anys i mig de presó.

Quatre anys després dels fets, Jokin Unamuno, Oihan Arnanz i Adur Ramírez de Alda, que compleixen la condemna a Zaballa (Àlaba), han obtingut el tercer grau penitenciari, és a dir, un règim de vida en semi llibertat. Els tres joves són els que tenen les penes més altes del Tribunal Suprem, entre vuit anys i mig i nou anys de presó, però també són els que van estar més temps en presó preventiva abans del judici, que va tenir lloc el 2018. 

Aquest matí, Unamuno, Arnanz y Ramírez de Alda han sortit de la presó de Zaballa. Els joves han assegurat que seguiran lluitant pels que segueixen tancats. 

El col·lectiu Altsasu Gurasoak, format pels pares i mares dels joves encausats, ha anunciat la notícia a les xarxes socials i ha rebut grans mostres de suport.

Esta mañana, los funcionarios de la cárcel de Zaballa han comunicado a nuestros hijos Adur, Jokin y Oihan la obtención del tercer grado. En consecuencia, mañana mismo accederán a los permisos correspondientes a su nueva situación penitenciaria. #Altsasu #Alsasua #AltsasukoakASKE

D’aquesta manera, accedeixen a una situació similar a la que van aconseguir el desembre Iñaki Abad i Aratz Urrizola, després d’haver complert una quarta part de la seva pena. D’altra banda, Jon Ander Cob i Julen Goicoechea continuen en segon grau, mentre que Ainara Urquijo no va arribar a entrar a la presó perquè no tenia antecedents penals i només va ser condemnada a un any i mig de presó.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —