Distribució de menjar del PMA a Adadle, Etiòpia, al gener
Per EFE
Publicat el 09 de febrer 2022

La Banya d'Àfrica pateix la seva pitjor sequera des del 1981, una situació que ha abocat a la fam a uns 13 milions de persones a Etiòpia, Kenya i Somàlia, ha advertit el Programa Mundial d'Aliments (PMA) de l'ONU.

"Aquesta situació requereix una intervenció humanitària immediata i un suport constant a les comunitats per a desenvolupar la seva resiliència de cara al futur", ha afirmat el director de l'oficina del PMA per a l'Est d'Àfrica, Michael Dunford, en un comunicat emès des de Nairobi.

Després de tres temporades plujoses consecutives en les quals va ploure menys de l'habitual, els cultius de milions de pagesos estan destrossats i molts animals domèstics han mort, obligant les famílies a abandonar les seves llars i provocant un augment de conflictes intercomunitaris.

"Les collites s'arruïnen, el bestiar mor i la fam augmenta a mesura que les sequeres recurrents afecten la Banya d'Àfrica", subratlla Dunford.

El PMA ha advertit aquest dimarts que aquest escenari podria empitjorar en els pròxims mesos, ja que les prediccions indiquen que continuarà plovent per sota de la mitjana normal.

Crisi humanitària a la vista

Segons aquesta organització de l'ONU, les taxes de desnutrició són altes i continuaran creixent si no es prenen mesures urgents en el sud i sud-est d'Etiòpia, el sud-est i el nord de Kenya, i en el centre i el sud de Somàlia.

El PMA tem que es produeixi una crisi humanitària com la que va ocórrer el 2011, quan 250.000 persones van morir de fam a Somàlia, per la qual cosa va insistir que "l'assistència immediata és fonamental" per a evitar una calamitat d'aquest tipus.

Mentre que el Govern de Kenya va identificar el setembre de 2021 la sequera com una "emergència nacional", Somàlia va declarar l'"estat d'emergència humanitària" per aquest problema un mes més tard.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —