El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla, en una entrevista amb l'ACN.
Per ACN
Publicat el 08 de juliol 2020
Temps de lectura 3 minuts

Antoni Trilla, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, considera que s'està perdent una mica la traçabilitat al Segrià. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha opinat que "falta reforçar, i molt, la vigilància epidemiològica". "Amb el temps transcorregut i totes les passes que s'han donat, sembla que la primera vegada que s'ha de provar la bondat d'aquest sistema de detecció i seguiment ens hem quedat curts o alguna cosa no ha anat bé", ha resumit Trilla, que ha remarcat que el nombre de casos ha ultrapassat la capacitat de seguiment "per la manca de recursos i per la complexitat inherent d'aquests casos". En canvi, a Barcelona els positius augmenten lleugerament.

Encara que hi hagi contagi comunitari, mentre es pugui traçar es pot tenir una lleugera idea del que està passant. Però, "quan es perd la pista, les coses es poden complicar", això és "una mica el que està succeint al Segrià". En aquest sentit, ha avisat que seria "molt decebedor" que es produís una segona onada durant l'estiu, quan encara Catalunya no ha sortit de la primera fase.

Pel que fa a Barcelona, Trilla ha opinat que els positius creixen amb "una proporció relativament petita", però que calen "bones dades fàcils d'interpretar, ben acotades". Ha explicat que hi ha hagut una superposició de dos tipus de resultats: xifres de PCR positives barrejades amb proves serològiques que corresponen a casos antics.

Finalment, el cap d'Epidemiologia ha conclòs les declaracions afirmant que ja s'esperava un augment de casos amb la nova normalitat: "si tots aquests casos es poden diagnosticar i seguir, igual tenim sort i ho anem controlant". 

L'hospital de campanya al costat de l'Arnau de Vilanova, Lleida. Font: ACN 

Augmenten els brots

Els brots de Covid-19 han pujat a 14 a la regió sanitària de Lleida, set més que la setmana passada, els quals s’ubiquen a 10 empreses hortofructícoles, dues residències de gent gran i els casos positius de l’alberg Jericó i l’edifici del centre històric de Lleida, amb 26 i 15 casos respectivament. El Departament de Salut ha afirmat que, si no es redueix el nombre de casos a la zona, es podrien implantar mesures extremes com el confinament domiciliari.

Altres brots, tot i que ja controlats, es troben a la Vall d’Aran, amb nou positius, i a l’agroalimentària de la Segarra. A més a més, s'està fent el seguiment d'un nou positiu a Tàrrega, el qual Salut estima que podria anar acompanyat d'altres infectats.

Les dades han estat transmeses a la primera roda de premsa de la Comissió Territorial de seguiment del coronavirus al Segrià després que es declarés l'estat d'alarma aquest dissabte, la qual ha estat creada amb la intenció de valorar l’efectivitat de les mesures que es vagin prenent a la zona, amb reunions setmanals i actualitzacions de la situació cada dues. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —