Carro
Per Redacció
Publicat el 27 de febrer 2021

El parc arqueològic de Pompeia (Itàlia) ha anunciat una troballa extraordinària: un carruatge cerimonial de quatre rodes de ferro i bronze. El vehicle ha aparegut intacte en una excavació a la villa suburbana Civita Giulana, més enllà dels murs que hi ha al nord d'aquesta antiga i famosa ciutat romana, als peus del volcà Vesubi. El descobriment forma part d'unes excavacions iniciades el 2017.


Una troballa "excepcional"

Segons destaca el parc en una nota de premsa, es tracta d'una troballa "excepcional" perquè mai abans a Itàlia s'havia descobert un carruatge i perquè ha aparegut en un "excel·lent estat de conservació". A més, dona nova informació als arqueòlegs sobre els darrers moments dels habitants de la ciutat -enterrada per l'erupció del Vesubi.

El vehicle conté decoracions de bronze, restes mineralitzades de fusta i traces d'elements orgànics com ara cordes o ornaments florals. S'ha trobat davant l'estable on el 2018 es van trobar les restes de tres cavalls, un dels quals encara duia les regnes. Els arqueòlegs van tenir el primer indici de la troballa al gener, amb l'aparició de les primeres parts de ferro.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —