Sense ni un ral
Publicat el 24 d’octubre 2020

Barcelona s'omple de dibuix

El diumenge 25 el dibuix pren Barcelona. De les 11 del matí fins a les 7 de la tarda, s’organitzen diferents tallers en tot un seguit de parcs, museus, escoles i centres cívics de la ciutat, tots en el marc del Festival Barcelona Dibuixa. Enguany, a més, també es podrà participar des de casa. El Festival ha habilitat a la seva web 36 vídeos on artistes expliquen algunes de les seves tècniques i repten els participants a dibuixar. El diumenge, els qui hagin participat podran visitar l’espai presencialment per compartir les seves peces amb l’artista i rebre el taller corresponent. Els qui no puguin assistir-hi, tenen la possibilitat d’enviar els seus dibuixos a través de la web. Alguns dels espais que acolliran els tallers són el Museu Picasso, el Castell de Montjuïc, la Fundació del Teatre Lliure, el MACBA, El Born Centre de Cultura i Memòria o el Mercat de les Flors. Pots consultar el programa complet aquí.

La Virreina retrata l'adolescència

Retrats, TikToks, una llista d’Spotify i tres podcasts: la nova exposició de La Virreina Centre de la Imatge és una simfonia d’elements sobre l’adolescència. La fotògrafa Tanit Plana hi presenta "Puber", que compta amb 74 retrats de joves pertanyents a classes i contextos diversos, fotografiats en espais al límit de la ciutat. Al mateix espai s’inclouen 200 TikToks, seleccionats per la investigadora cultural Estela Ortiz, que conformen la part sonora de l’exposició a través de diàlegs i cançons. A més, Oriol Rosell, expert en subcultures juvenils, ha preparat tres podcasts basats en una llista de reproducció que aplega les tres cançons més escoltades de cada adolescent fotografiat. L’exposició es tanca amb una pintada mural que Plana va trobar pel carrer i que la pròpia artista que la va pintar, @massatardmare, ha reinterpretat. Estrenada dimarts, la mostra es podrà visitar fins a finals del febrer.

Torna RBLS Festival de Teatre Jove

Torna RBLS Festival de Teatre Jove amb una quarta edició carregada d’obres pensades per a públics joves, i no tan joves, i amb una sèrie de tallers gratuïts. El Festival comença el proper dimecres 28 i s’allargarà fins al dissabte 31. Prendrà la Sala Hiroshima, on es podrà veure "Mikado Remix", de Louis Vanhaberveke, una performance que reflexiona sobre què és ser normal; el Tantarantana Teatre, on es faran PareMeu, una obra autobiogràfica i intimista d’Anthony Kmeid; Excalibur i altres històries d’animals morts, d’Hermanas Picohueso; Assajar és de covards. Especial Halloween, de La Casa Real; i, per últim, l’Escenari Joan Brossa, on es representarà Infanticida de Neus Pàmies, Clara Peya i Marc Rosich.

El nostre La la land particular

Si Barcelona té alguna cosa a envejar a Los Angeles és una decisió que ha de prendre cadascú pel seu compte. Potser no tenim la major fàbrica de cinema de la història però des d’aquí també podem viure el nostre La la land particular. Ells tenen el Griffith Observatory i nosaltres, l’Observatori Fabra. L’equipament científic de la serra de Collserola torna a obrir les portes aquest divendres 23 amb visites guiades cada divendres i dissabte. En aquesta nova etapa es podran admirar sis astres: la Lluna i Mart en són dos d’ells (també es poden veure des de qualsevol punt de la ciutat, però no amb un telescopi refractor). Els altres quatre cossos celestes són de fora del nostre sistema solar: Alcyone, l’estel més vistós del cúmul de les Plèiades, a la constel·lació de Taure; la nebulosa d’Orió, situada a sota del cinturó del gegant que dona nom a la constel·lació; Albireo, un estel doble de la constel·lació del Cigne; i 24 Coma, un sistema estelar fet de tres estrelles.

Truites de panellets per endur

Truites de panellets, de pop, de patates trufades, de gambes, d’olivada amb albergínia i, fins i tot, de croissant. Totes les combinacions imaginables les fan a Les Truites, al Carrer d’Arimon 22. Ara que els bars i restaurants estan tancats degut a les mesures de prevenció pels contagis de Covid, és bon moment per provar diferents combinacions de truites que des de casa mai no se’ns passarien pel cap. A banda d’aquest, molts altres restaurants que no tenen la sort d’haver-se fet virals també fan menjar per endur, per tal d'intentar salvar un mes d’octubre que, entre tanta restricció, serà difícil per al sector.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Y aquí os dejamos el paso final de nuestra tortilla de PANELLETS ?? ¿Os gusta? #LesTruitesBcn

A post shared by Les Truites (@lestruites) on

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —