ACN
Per ACN
Publicat el 07 de novembre 2020

El president dels Estats Units i candidat republicà a la reelecció, Donald Trump, ha assegurat que "desenes de milers de vots" s'han inclòs de forma "il·legal" al recompte de Pennsilvània "i altres estats ajustats" més enllà de l'hora del tancament dels col·legis per fer "canviar els resultats".

En una nova sèrie de piulades per avivar la seva teoria conspiranoica de "robatori" dels comicis, Trump ha arribat a dir que s'ha impedit "agressivament i de forma cruel" la feina dels observadors electorals, amb "bloquejos en portes i finestres cobertes amb cartrons". Segons el republicà, tot plegat "canvia el resultat electoral en nombrosos estats". 

"A Pennsilvània, que tothom pensava que havíem guanyat fàcilment durant la nit electoral, el massiu lideratge que teníem va desaparèixer, sense que tingués permís per observar, durant llargs períodes de temps, el que estava passant", ha afirmat Trump. "Van passar coses dolentes dins (dels espais de recompte). Es van fer grans canvis!", ha afirmat l'actual president. 

El recompte, amb les xifres actuals, mostra un lideratge de Biden en molts dels estats que queden en joc, inclòs Pennsilvània. Malgrat les acusacions de Trump, cada estat té una normativa diferent sobre fins a quin dia es poden rebre els vots per correu i, en tot cas, sempre han d'haver sigut segellats dins del termini de les eleccions. Així, per exemple, a Pennsilvània els vots per correu podien arribar fins aquest divendres 6 de novembre, a Carolina del Nord fins al dia 12 i a Nevada fins al dia 10. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —