Dra. Michelle Chester extreu la vacuna covid-19 en una xeringa al Centre Mèdic Jueu de Long Island
Per EFE
Publicat el 14 de desembre 2020

El president dels EUA, Donald Trump, ha anunciat avui que ja s'han començat a administrar les primeres vacunes contra la covid-19, fabricades per la farmacèutica nord-americana Pfizer i el seu soci alemany BioNTech. "Les primeres vacunes han estat administrades. Felicitats EUA! Felicitats al món!", ha manifestat el mandatari a Twitter.

L'inici de la campanya de vacunació serveix per obrir un nou capítol en la batalla contra el coronavirus als EUA, on gairebé 300.000 persones han perdut la vida i més de 16 milions s'han contagiat del virus, més que cap altre país del món en termes absoluts.

La vacunació ha començat després que divendres a la nit l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA, en anglès), l'ens que regula la comercialització de fàrmacs als EUA, aprovés la vacuna després d'un rigorós examen per avaluar els seus riscos i beneficis. Diumenge, avions i camions refrigerats van començar a distribuir les vacunes als centenars de punts de vacunació establerts per tot el país com a part de l'operació Warp Speed ​​(Màxima Velocitat), llançada per la Casa Blanca amb l'ajuda del Pentàgon per facilitar una distribució tan ràpida com sigui possible.

Prop de 3 milions de dosis

Segons el general Gustave Perna, encarregat de l'operació logística de distribució de la vacuna, 145 punts de país (molts d'ells hospitals) rebran la vacuna avui dilluns, mentre que 425 ho faran dimarts i 66 dimecres. En total, durant aquesta setmana, el govern enviarà als 50 estats dels EUA i els seus territoris 2,9 milions de dosis.

Aquelles persones que siguin vacunades tindran ja reservades altres 2,9 milions de dosis per poder rebre-les dins de 21 dies, ja que ha de ser aplicada dues vegades per ser eficaç. La vacuna té una efectivitat del 95% quan s'administren aquestes dues dosis i, a més, s'ha de conservar a temperatures molt fredes, entre -60 i -80 graus centígrads.

S'espera que les primeres persones en rebre la vacuna siguin els sanitaris i els que treballin o visquin a instal·lacions dedicades a la cura mèdica a llarg termini, com les residències d'avis o els centres per a persones amb discapacitat, segons estableixen els Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC, en anglès) en les seves recomanacions.

La vacuna de Pfizer arriba en el pitjor moment de la pandèmia per als Estats Units, que té de mitjana més de 200.000 infeccions diàries i que la setmana passada va trencar la barrera de les 3.000 morts en un lapse de 24 hores.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —