Trump sense més opcions de victòria en desestimar-se la demanda de Pennsilvània
Per EFE
Publicat el 22 de novembre 2020

Un jutge federal ha desestimat la demanda més important que la campanya de Donald Trump havia presentat a Pennsilvània deixant-lo pràcticament sense opcions per revertir el resultat de les eleccions en aquest estat del qual depenen les claus de la Casa Blanca.

La decisió del jutge Matthew Brann implica que els comtats de Pennsilvània tenen via lliure per certificar el resultat de les eleccions del 3 de novembre, essent dilluns la fi del termini per fer-ho, i confirmar així com a guanyador del territori al president electe, Joe Biden.

La demanda pretenia invalidar milions de vots emesos per correu amb l'argument que la possibilitat dels votants de corregir errors a les seves paperetes en certs comptats perjudicava el partit de Trump, el Republicà.

El magistrat ha resolt que la campanya de Trump ha recorregut a "arguments legals defectuosos i sense mèrti, i a acusacions especulatives" en el seu intent de desfer-se de milions de vots.

"Als Estats Units d'Amèrica això no pot justificar la supressió del dret a vot d'un sol votant, i molt menys de tots els votants del sisè estat més poblat", ha escrit Brann.

Revés

La decisió suposa un profund revés per a l'estratègia legal de la campanya de Trump, que ja ha perdut altres casos a Pennsilvània, a més dels de Michigan, Geòrgia, Nevada i Arizona en la seva denúncia sense proves que s'ha perpetrat un frau electoral. Aquesta demanda era l'última de gran impacte que quedava activa a Pennsilvània, i l'advocat de Trump, Rudy Giuliani, la va defensar personalment durant una audiència el passat dimarts.

Sense Pennsilvània, és pràcticament impossible que Trump pugui donar-li la volta als resultats de les eleccions, perquè l'avantatge de Biden al Col·legi Electoral és de 306 vots davant els 232 de Trump. L'actual mandatari hauria de demostrar un frau majúscul en diversos estats per imposar-se.

Trump ja va rebre dos reversos el divendres: el primer a Geòrgia, que certificà la victòria de Biden; i el segon a Michigan, on dos legisladors estatals als quals havia convidat a la Casa Blanca van afirmar, després de la trobada, que no tenien informació que pogués canviar el resultat de les eleccions al seu estat.

Sense donar la volta al resultat en múltiples estats, fet extremadament improbable, Trump no podrà impedir que Biden assumeixi la presidència el pròxim 20 de gener, i les vies per aconseguir-ho es tanquen a cada dia que passa.

L'equip de Trump només té fins al 8 de desembre per desenvolupar la seva estratègia legal, perquè aquell dia tots els estats han d'haver resolt qualsevol disputa i el governador de cada territori ha d'enviar els resultats certificats al Congrés.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —