Donald Trump
Per EFE
Publicat el 04 d’octubre 2020

El president estatunidenc, Donald Trump, ha assegurat aquest dissabte en un vídeo gravat des de l'hospital militar en el qual està ingressat després de ser diagnosticat amb COVID-19 que es troba "molt millor" i està treballant per a "tornar del tot", encara que "la veritable prova serà en els pròxims dies". El vídeo difós en la xarxa social de Twitter, mostra al president darrere d'un escriptori amb camisa, jaqueta, però sense corbata, aparentment aquest dissabte.


Posteriorment, la Casa Blanca va remetre dues instantànies de Trump datades dissabte en les quals se'l pot veure treballant (amb el pèl més desordenat de l'habitual) des del mateix escriptori en la suite presidencial i en solitud en una sala de conferències a l'hospital militar Walter Reed.

"Vaig arribar aquí, no em sentia molt bé, però ara em trobo molt millor. Estem treballant dur per tornar del tot. Haig de tornar perquè encara hem de fer els Estats Units grans de nou", assegura Trump en el vídeo en el qual afegeix: "Crec que tornaré aviat".

"Em sento bé, però en els pròxims dies sembla que serà la veritable prova. Veurem el que passa en els pròxims dos dies", afegeix el mandatari.

"Vull acabar la campanya de la manera que ho hem estat fent", apunta Trump, que ha hagut de suspendre tots els seus compromisos públics des del dijous a la nit, quan es va fer públic que havia donat positiu per COVID-19.

El divendres a la tarda, Trump va ser traslladat a l'hospital militar Walter Reed, als afores de Washington, per a rebre una cura més intensiva per part del seu equip mèdic que li ha subministrat un còctel d'anticossos i el tracta amb l'antiviral Remdesivir.

El cap de gabinet de la Casa Blanca, Mark Meadows, ha assenyalat que divendres va haver-hi senyals "molt preocupants" i que les següents 48 hores seran "crítiques" per a conèixer com evolucionarà el mandatari. L'equip mèdic del mandatari va anunciar en roda de premsa que Trump ja no té febre, no necessita oxigen i evoluciona molt bé. Segons fonts consultades pel diari The New York Times, ahir, abans de ser traslladat a l'hospital, Trump va haver de rebre oxigen perquè els seus nivells en sang havien caigut i tenia dificultats respiratòries.

"Guanyarem a aquest coronavirus o com el vulguin anomenar", afirma el mandatari en el vídeo, que no està datat. "No podia quedar-me a la Casa Blanca tancat. Sense sortir, sense poder anar si més no al Despatx Oval", va assenyalar el mandatari, qui va dir que havia de "confrontar el problema" de la seva malaltia.

Trump també diu que la seva esposa, Melania Trump, està "manejant-ho molt bé", ja que a més, és més jove que ell. "Una miqueta més (jove)", va afegir Trump, de 74 anys, 24 anys major que la seva dona. El president també agraeix les mostres de "amor" dels estatunidencs i dels líders mundials, així com el treball del personal de l'hospital.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —