Discoteca
Per ACN i Redacció
Publicat el 31 de juliol 2020

El Tribunal Superior de Justícia ha decidit aquest divendres mantenir el tancament de discoteques i sales de festa, però alhora permetrà obrir fins més tard bars i restaurants de les zones amb restriccions, que fins ara havien de tancar a les dotze de la nit. Després d'escoltar els arguments de la Generalitat, el tribunal conclou que els locals de ball són de risc per la transmissió de la covid-19, però per contra, no hi ha motiu concret per limitar l'horari dels establiments de restauració.

La patronal d'oci nocturn, Fecasarm, ha lamentat la primera decisió i ha demanat a la Generalitat que faci un pla sectorial del Procicat per poder reobrir i que es plantegin mesures econòmiques de compensació. D'aquesta manera, David López, president de Fecasarm, ha dit que acaten però no comparteixen la decisió judicial.

Segons la interlocutòria de la secció segona de la sala contenciosa-administrativa es manté el tancament de discoteques, sales de ball i sales de festa amb espectacles a tot el territori català perquè tancar-les només als llocs amb restriccions podria generar moviments de població cap als locals oberts. Tanmateix, considera que obligar bars, restaurants, terrasses, guinguetes i bars musicals a tancar abans de mitjanit als municipis amb restriccions de l'àrea de Barcelona, l'Alt Empordà, Segrià i Noguera no està prou justificat, ja que l'ampliació horària no incrementa el risc, i a més, es poden prendre mesures per evitar-ho.

El TSJC  per prendre la decisió s'ha basat en l'informe de l'Agència de Salut Pública aportat va aportar la Generalitat. El document indica que la mitjana d'edat dels positius detectats ha baixat notablement al juliol respecte a el març, cosa que s'atribueix en gran part a l'oci nocturn.

Fecasarm ha remarcat que "amb aquesta decisió s'acaben les esperances del sector de les discoteques per poder sobreviure" i també ha dit que "de llarg serà el sector amb un índex més alt de destrucció de llocs de treball" atès que, segons els càlculs, aquest tancament de tots els locals a Catalunya en temporada alta "provocarà que només un 30% de les discoteques catalanes puguin sobreviure a la crisi econòmica", de fet també ha expressat que les discoteques que puguin arribar a final d'any serà "gràcies a disposar de doble llicència".

El secretari general i portaveu Jurídic de Fecalon, Fernando Martínez, incideix que els 'botellons' i les festes il·legals no compleixen cap de les mesures incloses en el protocol presentat per aquesta federació, l'Associació de Sales de Concerts i el Gremi de Discoteques, i per contra, segueixen sense ser "reprimides" per les administracions, tant municipals com de la Generalitat.

Fecalon discrepa de l'argumentació plantejada pel Departament de Salut quan es refereixen a "brots associats a locals d'oci (bars, discoteques i restaurants), si bé són únicament un 6% del total de brots notificats, inclouen el 21% del total de casos associats a brots". Des del sector de l'oci nocturn legal, es lamenta que s'hagi sembrat de nou un clima de desconfiança sobre la seva activitat en establir-lo com a causa principal dels rebrots.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —