Un rider de Deliveroo aturat en un semàfor de Paral·lel treballant durant l'estat d'alarma.
Per ACN i Redacció
Publicat el 22 de juliol 2020
Temps de lectura 2 minuts

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat la sentència dictada el juny de l'any passat del Jutjat Social 31 de Barcelona que establia el caràcter "plenament laboral" de la relació entre un grup de deu repartidors i la multinacional Deliveroo. D'aquesta manera en desestima el recurs que hi va interposar l'empresa.

La resolució del Jutjat Social 31 de Barcelona condemnava el model de falsos autònoms utilitzat per l'empresa per oferir el servei de repartiment a domicili. Ara, la sentència obliga a la readmissió dels repartidors i al pagament d'una indemnització de 6.251 euros per cada treballador per l'existència "d'indicis sobrats" que acrediten que la veritable causa de l'acomiadament va ser la participació en la vaga de repartidors del passat 25 de juny del 2017.

El TJSC ha conclòs que els riders de Deliveroo a Barcelona actuen com a falsos autònoms, tot i que la relació que els uneix amb l'empresa és "plenament laboral". Els magistrats han considerat determinants les comunicacions dirigides als repartidors, en les quals es recordaven les "conseqüències negatives" que podia comportar el fet de rebutjar comandes, segons recull la prova aportada pels demandants amb l'assessorament del Col•lectiu Ronda. La vaga va ser instada pel sindicat RidersxDerechos, integrada a la Intersindical Alternativa de Catalunya, i protestaven contra la precarietat de les seves condicions laborals exigint que se'ls reconegués la condició d'assalariat en lloc de la d'autònoms. 

Natxo Parra, l'advocat del Col·lectiu Ronda, ha celebrat la sentència assegurant que "contribueix a reafirmar i solidificar els arguments que des de fa anys defensem a través del nostre despatx sobre la laboralitat de la relació dels riders". 

La sentència obliga a la readmissió dels repartidors i al pagament d'una indemnització de 6.251 euros per cada treballador. Font: @ridersxderechos

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —