El TSJC aprova reobrir cinemes i gimnasos però manté tancat l'oci nocturn
Per ACN
Publicat el 29 de juliol 2020

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat la reobertura cautelar de cinemes, gimnasos i equipaments esportius a les zones amb restriccions sanitàries sempre que compleixin les mesures indicades pel PROCICAT. Per contra, l'oci nocturn es mantindrà tancat, així com les restriccions als bars i restaurants, que també havien demanat aixecar les limitacions.

Els magistrats han estimat la petició del Gremi de Cinemes de Catalunya contra la resolució de la Generalitat del 17 de juliol, que exigia el tancament de les sales d'exhibició. De moment, la sala admet cautelarment la reobertura sempre i quan es compleixi el 'Protocol sanitari per a l'obertura d'espais d'exhibició cinematogràfica' i el 'Pla de represa del sector cultural. Cinemes', del Departament de Cultura.

De la mateixa manera, també ha acordat la mesura cautelar de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per reobrir gimnasos i instal·lacions i equipaments esportius, sempre i quan segueixin les indicacions de Protecció Civil.

En canvi, el tribunal ha denegat les mesures cautelars demanades per la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) i per la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) contra el tancament de bars musicals i discoteques, i permet a la Generalitat presentar al·legacions fins a les 10 del matí del proper divendres 31 de juliol.

Paral·lelament, el recurs presentat per l'Associació Dolça Revolució de les Plantes Medicinals contra l'obligació de portar mascareta ha estat inadmès per falta de legitimació. A més, els imposen els 3.000 euros de les costes del procés.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —