Un dels accessos principals de l'escola Vora del Mar de Cubelles, al Garraf
Per ACN
Publicat el 23 de desembre 2021

Després de Canet, ha estat el torn de Cubelles: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha establert un 25% de l'ensenyament en castellà en un curs de l'escola Vora del Mar d’aquesta localitat del Garraf. I n'ha anul·lat el projecte lingüístic vigent “atès que no contempla el caràcter vehicular del castellà com a llengua oficial conjuntament amb el català”.

Una decisió que ha arribat després que el tribunal estimés parcialment la demanda presentada per una família el passat 14 de juliol, en què reclamava el dret del seu fill a ser escolaritzat en català i castellà a parts iguals. També demanava la nul·litat del projecte lingüístic del centre, posant com a exemple la decisió que es va adoptar en un centre de Llagostera.

Aquesta mateixa família ja havia fet una reclamació judicial al novembre de 2019, després que el Departament d'Educació desestimés en primer terme la petició.

Pendent de recurs

La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa recorda que la sala ja s'ha pronunciat anteriorment per demandes similars. I sempre ha resolt de la mateixa manera: estimant parcialment el recurs. De manera que s'haurà d'impartir en castellà, a més de la matèria lingüística corresponent al seu aprenentatge, com a mínim una altra àrea, matèria o assignatura no lingüística curricular de caràcter troncal o anàloga.

Ara bé, la decisió del tribunal es troba en un punt mort. Segons ha avançat l’ACN, Educació recorrerà la sentència. Això significa que, mentre no es resolgui el recurs, no hi haurà cap canvi a l’escola.

Òmnium Cultural també ha reaccionat a través del seu compte de Twitter amb un missatge de denúncia: "No tolerarem les imposicions de la justícia en l'escola catalana, defensarem el nostre model de cohesió social els cops que faci falta!".

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —