"Cap turista va a un país on li imposin estar 14 dies tancat en un hotel o apartament"
Per ACN
Publicat el 13 de maig 2020
Temps de lectura 3 minuts

El president de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), Martí Sarrate, ha mostrat la seva preocupació per l'obligatorietat als visitants internacionals de passar una quarantena quan entrin a l'Estat, tal com estableix una ordre ministerial publicada al BOE. "Cap turista va a un país on li imposin estar 14 dies tancat en un hotel, en un apartament o en un càmping", ha advertit Sarrate en declaracions a l'ACN. Segons el president de l'ACAVE, es tracta d'una mesura "molt dura" i que confiar-ho tot al turisme interior de les comunitats o de l'Estat aquest estiu no és suficient per cobrir el buit que deixen els 84 milions de persones que van visitar Espanya l'any passat, un 25 % de les quals van venir a Catalunya.

El president de l'ACAVE ha criticat que també s'ha assabentat de l'obligatorietat de fer una quarantena per la publicació al BOE. Segons considera Sarrate, s'hauria d'haver tractat en les reunions que el sector manté amb l'Estat per avaluar els seus pros i contres i tenint en compte que afecta la "indústria més important del país".

De cara a aquest estiu, Sarrate ha recordat que el turisme interior també estarà condicionat pels processos d'ERTO, oberts a milers de treballadors, que hauran comportat una disminució de les seves rendes. Per ara, el sector preveu molta mobilitat en cotxe i moltes estades en apartaments davant els dubtes sobre com podran reobrir els hotels.

Què estableixen les ordres ministerials? 

La mesura publicada ahir al BOE entrarà en vigor el 15 de maig i serà valida mentre duri l'estat d'alarma i les seves pròrrogues. Segons aquesta, els viatgers hauran de quedar-se al seu domicili o al seu allotjament limitant els seus desplaçaments a les activitats essencials. En aquestes sortides, estaran obligats a portar mascareta i hauran de complir les mesures d'higiene i prevenció. 

Paral·lelament, una altra ordre, també publicada ahir pel Ministeri d'Interior, estableix que fins el 24 de maig només podran entrar a l'Estat per ports i aeroports ciutadans espanyols, residents habituals i persones que acreditin motius laborals. Queden fora de la restricció els treballadors transfronterers, els professionals sanitaris o els que tenen cura de persones grans que vinguin a exercir la seva activitat laboral, així com els que acreditin causa de força major. 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —