Moebius
Per ACN
Publicat el 17 de maig 2021

TV3 avui estrena Moebius, la nova sèrie de ficció de la televisió pública per al prime time dels dilluns. Creada per Eduard Cortés i Piti Español, aquesta coproducció amb Veranda TV s'allunya de predecessores com Benvinguts a la família o Les de l'hoquei i abraça el gènere del thriller per parlar d'un cas d'assetjament en un poble imaginat de la Catalunya interior. Aida Oset, la protagonista, és una professora de matemàtiques que recompon les peces d'un cas d'assetjament escolar a un alumne de l'institut on treballa. L'acompanya un elenc d'actors joves i alguns de veterans com Victòria Pagès, Lluís Villanueva i Andrew Tarbet. La sèrie consta de 10 episodis de 40 minuts i s’ha rodat a Caldes de Montbui i altres escenaris naturals.

Moebius és un thriller d’investigació que s'allunya del gènere policíac. Gira al voltant d’un cas que afecta un alumne de l’institut de La Farga, un poblet (imaginat) aparentment tranquil de la Catalunya interior. La Mamen, la nova professora de matemàtiques, comença una investigació pel seu compte que farà que alguns secrets llargament enterrats al poble surtin a la llum.

És una sèrie "addictiva" en què tothom coneix a tothom, però ningú confia en ningú. En un entorn cada cop més fosc i enrarit, tard o d’hora tots esdevenen assetjats o assetjadors. Un thriller d’investigació policial sense policies. Una sèrie que conté els girs, les sospites i els elements característics del gènere, però en un ambient aparentment tranquil, reposat, lluminós.

Moebius és una coproducció de TV3 i Veranda TV, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat, que l'ha cofinançat amb 600.000 euros a través de l'ICEC. "Gràcies al Departament de Cultura em sembla que estem començant una nova etapa", ha subratllat el director de la cadena, Vicent Sanchis, sobre aquesta aportació i sobre la nova crida conjunta amb la CCMA a projectes audiovisuals, per valor de 6 milions d'euros. "Estrenem una nova sèrie, això per a TV3 i per a les productores és importantíssim; i per al públic també, que ens encanten", ha manifestat.

Sanchis també ha assegurat que la sèrie en qüestió és "una meravella" i ha elogiat la feina d'Eduard Cortés i Piti Espanyol per la "innovació" que aporten i per haver "donat la volta" al gènere del thriller.

Porta oberta a noves temporades

Español i Cortés han explicat que la temporada és "autoconclusiva", és a dir, que la trama que van imaginar acaba a l'últim capítol. No obstant això, no han tancat la porta a noves temporades perquè "el món de La Farga" i els seus personatges amaguen secrets que no han pogut entrar en l'estrena.

Quant a la projecció de Moebius més enllà de TV3, el productor executiu Oriol Sala-Patau ha assenyalat que la distribuidora francesa Lagardère (propietària de Veranda TV, la productora també responsable de Merlí) "ja està fent prospecció de mercat". "És una de les nostres missions, fer que la sèrie viatgi més enllà de la pantalla de TV3 i es vegi en altres països i suports", ha indicat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —