Aula de la UAB
Per EFE
Publicat el 18 de setembre 2020

Els serveis jurídics de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han iniciat un procediment administratiu davant el cas d’un professor que es nega a fer servir la mascareta i incita els seus alumnes a no usar-la.

Fonts de la UAB assenyalen que “després d’estudiar el cas, els serveis jurídics han proposat les mesures a emprendre i han iniciat el procés de notificació a l’interessat”. Fins que no es tingui constància del rebut de notificació per part del professor “no es faran públiques les mesures que la universitat prendrà si el docent persisteix en la seva actitud”, segons la UAB, que ha afegit que “en cap cas permetrà que ningú deixi de fer servir la mascareta o vulneri les normes de seguretat”.

El deganat de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB va tenir coneixement que un dels seus professors es negava a fer servir la mascareta a classe i al recinte universitari, motiu pel qual va posar el cas en coneixement del rectorat, segons les mateixes fonts.

A principis d’aquesta setmana, el Consell d’Estudiants de la UAB havia denunciat el cas en el seu compte de Twitter: “Un docent negacionista pressiona a les alumnes per a que no segueixin el protocol de la Covid; no permet l’ús de mascareta ni de gel hidroalcohòlic i es nega a dur mascareta. Diu que no respectarà mesures absurdes imposades per un experiment social massiu”.

Els alumnes d’Educació es van dirigir a l’òrgan màxim de representació i govern dels estudiants, al que van enviar una carta de denúncia en la que apareixen suposades cites del professor afirmant que “la distància social és només per controlar-nos amb el 5G i saber on ens trobem a cada moment”, “jo no duc mascareta perquè no atemptaré contra la meva salut”, o “les multes que imposa el Govern són il·legals”.

Els estudiants han denunciat també que al no observar-se les mesures de seguretat “poden posar en perill a menors, donat que fan les pràctiques a escoles d’infantil i primària”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —