UAB
Per ACN
Publicat el 12 d’octubre 2021

Els responsables de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han demanat que tota aquesta setmana els àmbits de la docència, la recerca i l'administració treballin sense ordinadors connectats a la xarxa, mentre es restableix el sistema informàtic de forma esglaonada després de l'atac sofert ahir.

Segons un comunicat emès per la UAB, es tracta d'un atac d'origen desconegut que ha afectat, essencialment, el sistema de virtualització que allotja una gran part dels serveis corporatius. Aquesta afectació implica que no es podran utilitzar aquests serveis i aplicatius. En virtut del protocol establert s'han aïllat les màquines infectades i s'han aplicat mesures preventives per evitar la propagació a sistemes no afectats.

Ahir al migdia la UAB ja informava que l'atac havia obligat a suspendre les classes telemàtiques previstes per aquest dilluns, així com aquelles que requereixen un suport digital. L'anomalia es va registrar la matinada anterior, i des de llavors els tècnics han treballat per determinar l'abast.

Des d'un primer moment es van desconnectar completament els serveis centrals per al campus i de connexió a Internet, deixant inutilitzats els serveis corporatius, com ara la web o el campus virtual. S'ha aplicat una quarantena que implica no dur a terme cap activitat amb ordinadors personals. Ara per ara, les úniques classes que es poden impartir són les que es fan presencials i sense ús de la informàtica.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —