Brussel·les investiga a Apple per monopolitzar l'App Store i l'Apple Play
Per ACN
Publicat el 16 de juny 2020

Brussel·les ha obert dues investigacions a Apple per presumptes pràctiques monopolístiques en la distribució d'aplicacions mòbils amb l'App Store i en el seu servei de pagament, l'Apple Play. La Comissió Europea (CE) ha decidit investigar si la companyia nord-americana està vulnerant les normes europees de competència amb les limitacions que imposa als desenvolupadors d'aplicacions per utilitzar l'App Store.

D'altra banda, també tem que la imposició de condicions d'Apple per a l'ús del servei de pagament mòbil Apple Pay constitueixi un abús de la seva posició dominant en el mercat digital.

"És important que les mesures d'Apple no neguin als consumidors els avantatges de les noves tecnologies de pagament, com una millor elecció, qualitat, innovació i preus competitius", ha defensat la vicepresidenta de la CE i eurocomissària de la Competència, Margrethe Vestager.


Pel que fa a l'App Store, la CE veu amb mals ulls l'ús que els desenvolupadors d'aplicacions estiguin obligats a fer servir el sistema de compres integrades amb el que Apple s'emporta una comissió del 30%. També que aquests s'enfrontin a restriccions per informar els usuaris que existeixen altres llocs que no sigui l'App Store on poden comprar les aplicacions més barates.

A banda d'investigar les condicions restrictives en l'ús de l'Apple Play, l'executiu europeu també analitzarà el fet que només aquesta aplicació de pagament pot fer servir la tecnologia de l'Iphone que permet pagar a l'instant amb el mòbil. Una exclusivitat que estaria impedint la competència justa en aquest mercat, segons la CE.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —