Mans a la reixa
Per ACN i Redacció
Publicat el 25 de juny 2020

Gairebé un 45 % dels ciutadans espanyols creu que l'Estat espanyol té un problema amb les vulneracions dels drets humans, segons una enquesta publicada avui per l'Agència Europea pels Drets Fonamentals (FRA, en anglès). Així, l'espanyol és el cinquè estat de la Unió Europea on hi ha més preocupació pels drets humans, només per darrere de Xipre, Malta, Hongria i Lituània. L'estudi també revela que un 55 % dels ciutadans a Espanya pensa que no tothom gaudeix dels mateixos drets fonamentals. És una de les xifres més altes a la UE, novament només per darrere de Xipre, Croàcia i Hongria. "Això és molt preocupant, ara que molta gent està perdent ingressos o s'està quedant a l'atur", avisa a les declaracions a l'ACN l'autor de l'informe, Sami Nevala.

Des del FRA alerten que, a Europa, cada cop més, els ciutadans més pobres consideren que no es beneficien igual dels drets fonamentals i, de fet, l'enquesta també recull que gairebé un 80 % dels ciutadans a l'Estat veu molt important per a la democràcia que es protegeixin les minories, ja que l'espanyol és el tercer estat de la UE on es veu més rellevant la protecció dels grups minoritaris.

El 70 % dels enquestats creu que els jutges reben pressions per part del govern
D'altra banda, l'enquesta de l'Agència Europea dels Drets Fonamentals constata la manca d'independència judicial que perceben els ciutadans a l'Estat espanyol. Gairebé el 70 % dels enquestats assegura que els jutges reben interferències per part del govern espanyol. Podeu consultar l'estudi íntegre aquí.

Resultats a la UE
L'Agència Europea dels Drets Fonamentals alerta que molts joves europeus i persones amb pocs recursos se senten abandonats pel que fa a la protecció dels seus drets fonamentals. Un 73 % dels europeus en dificultats creu que els partits polítics tradicionals no es preocupen per ells.

"Els resultats revelen que les dificultats financeres i els baixos nivells d'educació disminueixen la confiança de la gent pel que fa a la igualtat i els drets humans", apunta l'informe.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —