Un acte dedicat al concepte 'terra' enceta l'agenda del Govern i el Parlament per a la Diada
Per ACN
Publicat el 12 de setembre 2020

 Amb el títol 'Aquesta terra', l’espectacle dur a terme ahir  al Palau de la Generalitat, va fer referència a la part de terra que habita el poble català i des de la qual comparteix lluites amb la resta de la humanitat. L'esdeveniment també va servir com a homenatge especial al comportament de la ciutadania durant la pandèmia del coronavirus, i com a record a les víctimes. Precisament, la situació causada per la covid-19 va obligar a fer l'acte, de manera excepcional, sense públic.

 

L’acte, dirigit per Lluís Danés, va comptar amb la participació de Xavi Lloses, Lídia Pujol, el Cor Jove de l’Orfeó Català, l’Escolania de Montserrat i Sopa de Cabra, entre altres. La plana major del Govern, amb Quim Torra al capdavant, va presidir l'esdeveniment.

La cançó de Raimon sobre el poema de Salvador Espriu 'He mirat aquesta terra' va arrencar la primera part, que va fer referència a la terra vista des del confinament. La va interpretar Lídia Pujol des del pont gòtic del carrer del Bisbe.

Va ser una de les diverses actuacions que van conformar el programa de l'acte, durant els interludis del qual, l'actor Ivan Benet va recordar textos de Josep Carner i Joan Perucho, dels quals aquest any se’n fa la commemoració oficial.

Un dels moments destacats es va viure al saló Sant Jordi, escenari de l’homenatge a les víctimes de la covid-19 i a la terra que les ha acollit. Hi va participar l’Escolania de Montserrat, acompanyada pel seu pianista, que va cantar per primera vegada  dins del Palau. Ho va fer amb la cançó Nigra Sum, composada per Pau Casals, del qual aquest any es commemora el centenari de la fundació de la seva orquestra.

Després d'actuacions de Sopa de Cabra o de Suu, i d'una projecció d'imatges dels presos i exiliats independentistes a les parets del Palau de la Generalitat, l'acte van acabar amb la versió d''Els Segadors' que va interpretar el Cor Jove de l'Orfeó Català.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —