Pierre Laarouturou
Per ACN
Publicat el 29 d’octubre 2020

L'eurodiputat francès Pierre Larrouturou, que forma part dels socialistes europeus, ha començat una vaga de fam per pressionar la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, perquè destinin més recursos a la sanitat, el clima i l'ocupació. "El meu objectiu no és morir, sinó evitar milions de morts: Europa ha de tenir els mitjans per actuar per la sanitat, el clima i l'ocupació", ha apuntat en una piulada.

Larrouturou forma part d'una iniciativa que demana solucions per la salut, el clima i l'ocupació en la qual participen altres eurodiputats i més de 700 organitzacions de la societat civil dels 27 estats de la Unió Europea. Larrouturou pertany al partit Nouvelle Donne, que ell mateix va impulsar.

En declaracions a l'ACN, Larrouturou ha exigit que la Unió Europea fixi un impost del 0,1% als mercats financers per tal de destinar aquests recursos a la sanitat, a la lluita contra el canvi climàtic i al foment de l'ocupació.

Segons els seus càlculs, es podrien aconseguir 50.000 milions d'euros l'any. "La solució no és posar impostos per tots els ciutadans, sinó fer pagar els que no paguen", ha apuntat Larrouturou, que és membre de la comissió de Pressupost de l'Eurocambra i ponent dels comptes per al 2021.

"Ara que estem negociant el pressupost és obscè i un escàndol que es digui que no hi ha diners per la sanitat, el clima i l'ocupació mentre els mercats financers estan a nivells mai vists", ha denunciat l'eurodiputat francès, que insta els ministres de Finances a prendre una decisió sobre aquesta taxa en la reunió del desembre. "Si no hi ha diners per a la sanitat, el clima i l'ocupació per als pròxims 7 anys, això serà una catàstrofe", ha subratllat Larrouturou.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —