Kanye West parla amb els periodistes durant una trobada amb el president Donald Trump al Despatx Oval el 2018
Publicat el 06 de juliol 2020

“Ara hem de complir amb la promesa d’Amèrica confiant en Déu, unificant la nostra visió i construint el nostre futur. Em presento a president dels Estats Units”. El raper Kanye West va piular aquest missatge per Twitter aquest dissabte, 4 de juliol, dia de la Independència dels Estats Units.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MAKE AMERICA GREAT

Una publicación compartida de Kanye West (@kanyewestt_official) el

 

Però només unes setmanes després de trobar-se amb el president al despatx Oval, segons el Chicago Sun-Times, el músic va donar 126.460 dòlars a la candidata demòcrata per l’alcaldia de Chicago, Amaria Enyia. I és que, tot i les seves declaracions pro-Trump, el cert és que West ha fet contribucions a diversos agents demòcrates, com Barack Obama o Hillary Clinton, al llarg dels anys.

Per a més complexitat, sembla que ha pres certa distància vers els republicans arran de les protestes per la mort de George Floyd. En un acte de filantropia, i mogut pel sentiment antiracista, va donar més de dos milions de dòlars per cobrir els costos legals de les famílies de George Floyd, Ahmaud Arbery i Breonna Taylor. A més, se’l va veure marxant a les protestes de Chicago, algunes de les quals van ser condemnades per Trump.

La seva lluita pels drets de la gent negra sempre ha estat patent, d'ençà de les controvertides declaracions el 2005 arran de l’huracà Katrina: “A en George Bush no li importa la gent negra”. Per això sorprèn que, deu anys després, no trobés contradiccions en donar suport a Trump. En una entrevista a la revista The Wall Street Journal, West va declarar: “una de les meves coses preferides sobre el que representa la gorra de Trump és que la gent no pot dir-me què fer perquè soc negre. Canviarem el món. Déu està de la meva part. Soc cristià. Soc contribuent. Jo soc jo mateix. Déu està amb nosaltres.”

No és difícil imaginar West com a president d’un país que fa del culte al líder la seva bandera. Com a personatge controvertit i megalòman, encaixaria en una retòrica exagerada i narcisista que és capaç de persuadir i controlar les masses. I és que, malgrat les seves excentricitats i egolatries, milers de fans arreu del món denoten que s’ha aconseguit fer estimar pel públic, de la mateixa manera que ha guanyat detractors.

Una altra cosa és que, tenint en compte el moment, es sabés moure dins la política. És cert que Donald Trump ha trencat totes les barreres sobre el que moralment i diplomàticament era possible, deixant pas a un món de possibilitats en què les mentides es poden convertir en veritats si surten de la seva boca. De moment, West compta amb el suport del multimilionari Elon Musk, fundador de Tesla i Space-X.
 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —