Primer pla d'Aina Torres
Per Redacció
Publicat el 31 d’agost 2020

A la terra del niu,
on ha de néixer el món
que no podrà salvar-nos,
que ens acosta a la mort,
a la violència de la mort.
La carn del desgovern,
encara és prematura,
no sap on ha de créixer
si té les mans d'adult
i ha perdut la innocència.
I l'única certesa
és creure en el trasbals
de totes les paraules,
és creure en el sotrac
de caure dins el pou
empès per un poema.

—Dins de Baula de la nit (Pagès Editors, 2018) per Aina Torres Rexach

Aina Torres ens recita un metapoema, "poesia per parlar de poesia". La poeta ens explica que els versos són un bàlsam per grans interrogants de la vida: pels neguits que ens assetgen, com l'inevitable pas del temps o la mort."La poesia és llum a la foscor i escrivim els versos des d'aquesta", expressa.

"Ja ho deia Dylan Thomas en un vers que precisament encapçala el meu poemari 'Baula de la nit': The highest hyms of the sun are written in the dark".

 

Aina Torres Rexach (Barcelona, 1984) és poeta, escriptora, periodista i gestora cultural. Ha publicat Dones Rebels. Històries contra el silenci (Sembra Llibres, 2019), el poemari Baula de la nit (Pagès Editors, 2018), l’antologia Manual de Pedrolo (Amsterdam. Ara Llibres, 2018), així com la biografia Montserrat Roig. La memòria viva (Sembra Llibres, 2016)  i el poemari Dos hiverns i un incendi (Viena Edicions, 2014) , guanyador del Premi de Poesia Martí Dot

A més a més, ha escrit als llibres col·lectius Terra de ningú (Pol·len Edicions, 2017), A Ovidi Montllor. Un temps, una estima, una idea (Lo Diable Gros, 2016) i Màtria. Noves veus poètiques dels Països Catalans (Germania, 2013).

També ha creat els espectacles poeticomusicals La mirada violeta. Marçal i Roig, que interpreta juntament amb la cantautora Meritxell Gené; Després de la pluja, que interpreta juntament amb el cantautor Jordi Montañez, i Versos, jazz i incendis en què recita poemes acompanyada del saxofonista Roger Martínez. A més, ha creat l’espectacle de poesia Parlen les dones, en què recupera dones poetes d’arreu dels Països Catalans. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —