Avió de repatriació
Per Redacció i EFE
Publicat el 05 de desembre 2021

Un avió d'Iraqi Airways amb 419 migrants va sortir ahir dissabte de Minsk amb destinació al país àrab, el cinquè vol de repatriació des de l'esclat de la crisi migratòria a la frontera entre Bielorússia i Polònia, ara ja fa gairebé un mes.

Segons va informar l'aeroport de Minsk, a l'avió hi viatjaven 415 adults i quatre nens menors de dos anys, tots ciutadans iraquians. Aquest no és el primer avió de repatració que ha sortit de Bielorússia en els darrers dies. Aquesta setmana també ha volat a Ebril un altre avió amb 427 passatgers, dotze d'ells menors d'edat.

Una situació reiterada durant les últimes setmanes

El primer avió amb migrants va sortir de la capital bielorussa amb destinació a Bagdad el passat dia 18 de novembre amb 431 persones a bord, la majoria d'elles iraquianes. A finals de novembre, des de Minsk van enlairar dos altres vols amb més de 600 migrants indocumentats encallats des de fa gairebé un mes a la frontera bielorús-polonesa.

Al voltant de 2.000 migrants d'Orient Mitjà van arribar el passat 8 de novembre al costat bielorús de la frontera amb Polònia, des d'on pretenien entrar a la Unió Europea (UE), principalment a Alemanya. Després d'una setmana de tensió amb els guàrdies fronterers polonesos, el 16 de novembre van ser traslladats per les autoritats bielorusses a una nau industrial prop de la frontera que serveix des de llavors com un centre d'acolliment.

L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) va anunciar, també a finals de novembre, que llogaria un avió per a repatriar als immigrants iraquians que desitgin tornar al seu país.

Llavors, l'OIM va estimar que hi havia uns 2.000 els immigrants i refugiats a la frontera amb Polònia, en la seva majoria kurds de l'Iraq, però també sirians, iranians, afganesos, iemenites, camerunesos i altres. En total, s'estima que a Bielorússia hi ha uns 7.000 migrants, però només un "número limitat" ha expressat el seu desig de tornar a casa de manera voluntària.

El Consell de la Unió Europea va imposar aquesta setmana a l'autoritari règim d'Alexandr Lukashenko les primeres sancions per la crisi migratòria, restriccions que van ser secundades pels EUA.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —