Un nou disc de... Bad Busny?
Per Redacció
Publicat el 22 d’octubre 2020
Temps de lectura 3 minuts

Serà Coronavirus el tercer àlbum d'aquest 2020 de Bad Bunny, després de publicar YHLQMDLG i Las que no iban a salir, o el primer del seu nou alter ego Bad Busny? Aquesta matinada, els fans del cantant de Puerto Rico s'han adonat que existeix aquesta mena de compte fals d'Spotify en el qual Bad Busny ha anat penjant diverses cançons i fins i tot un àlbum, Coronavirus.

L'alarma ha saltat aquesta matinada, quan una noia anomenada Mada's a Twitter ha trobat aquest perfil a la plataforma amb les cançons i ho ha compartit a les xarxes socials. En total són una desena de temes en els quals el cantant és perfectament reconeixible. A més, tampoc és que hagi procurat ocultar-ho, més enllà del nou nom artístic. A la portada del disc apareix una foto seva amb perruca, ulleres de sol i mascareta, al més pur estil Angela Dobrowolski, l'encara dona de Josep Maria Mainat, quan va d'incògnit. 

La realitat és que aquestes cançons tenen moltes menys escoltes que les del perfil oficial de Benito Martínez, el nom oficial del cantant. Per exemple, Safaera, un dels seus himnes que encara no hem pogut gaudir de festa, acumula més de 300 milions de reproduccions i ni tan sols és la seva cançó més escoltada. En canvi, el tema més popular de Bad Busny, Compositor del año, tot just arriba als 2 milions i és el que porta més temps al perfil, des de principis del setembre. Aquesta cançó també va ser publicada oficialment per Bad Bunny i és una rèplica a les persones que van criticar que fos guardonat amb el premi al millor compositor de l'any, alhora que aprofita per fer una clara denúncia social: "Un negro con pistola, ya eso e’ un criminal/ Pero un blanquito se la engancha y dicen que e’ un hobby".

Una altra cançó de Coronavirus és una nova versió de La Bebe, La Bebe 3.0 amb Anuel AA, encara que aquest també apareix sota pseudònim: Emanuel A. 

Ja sigui una estratègia de màrqueting, una filtració, o un repositori de cançons en principi descartades com ho va ser en el seu moment Las que no iban a salir, publicat en plena pandèmia, el que és evident és que el cantant d'aquestes cançons és Bad Bunny. Encara que ni ell ni ningú del seu entorn hagin aclarit la situació, els seus fans ja estan creant les seves pròpies teories.

Fa una setmana, Bad Bunny, que no Bad Busny, va ser guardonat amb el premi a millor artista llatí als Billboard. En el seu discurs d'acceptació, i en consonància amb un dels seus darrers grans èxits, Ella perrea sola, Martínez va pronunciar un discurs de caràcter feminista: “Jo no soc un artista de missatge social, aquesta cançó no és de missatge social, però aprendrem que es pot perrejar, ser educat i respectuós a la mateixa vegada. Si ella no vol ballar amb tu, respecta-ho. Ella perreja sola”.

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —