L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat un model de gestió per la reobertura del parc apuntant cap a la sostenibilitat mediambiental i turística i cap a la desconcentració
Per ACN
Publicat el 30 de juny 2020
Temps de lectura 1 MINUT

El Park Güell estrenarà un nou model de gestió amb l’objectiu de garantir-ne l’ús per part dels veïns i aconseguir, a la vegada, "sostenibilitat mediambiental i turística". Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona, que destaca que s’ha plantejat el "nou impuls" amb el consens de totes les parts implicades i tenint en compte criteris de seguretat, sostenibilitat i responsabilitat, apuntant cap a la desconcentració turística i reduir la massificació. Així serà com demà, dia 1 de juliol, el parc reobrirà les portes després de restar tres mesos tancat per la pandèmia del coronavirus.

El nou model de gestió inclou diverses novetats, entre les quals es troba la d'ampliar l’accés gratuït amb el carnet de biblioteques que s’afegeix, a l’estiu, al dels usuaris de Gaudir Més. També es manté la identificació per l’accés habitual del veïnat de l’entorn i s’estableixen dues franges horàries, una de sis a dos quarts de deu del matí i una altra de vuit del vespre a onze de la nit, d’ús exclusiu per a la ciutadania, apuntant a afavorir la pràctica esportiva i la mobilitat.

Tenint en compte que aquest nou model arriba en el marc de la pandèmia, preveu també mesures higièniques i de protecció que garanteixin la màxima seguretat tant de la plantilla com dels visitants. Així, entre d’altres, es limita l’aforament a la zona Monumental, dotze hectàrees declarades Patrimoni de la Humanitat, i es redueix l’aforament total al 50 %, fins a un flux màxim d’entrada de 1.400 persones per hora.

A més a més, l’Ajuntament informa que el parc, com a part del projecte BCN Safe City, obtindrà els segells Global Safe Site Excellence i Safe Tourism Certified, un distintiu de l’Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) que certifica els espais turístics amb un sistema de protocols de seguretat exitós. A banda d’això, el Park Güell s’ha adherit recentment al certificat Biosphere, el qual acredita un turisme responsable i sostenible, i garanteix un equilibri econòmic, sociocultural i mediambiental per tenir cura de l’entorn.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —