Agressió
Per Redacció
Publicat el 23 de febrer 2021

Un nou vídeo que avui publica el diari VilaWeb desmunta la versió dels Mossos sobre el cas del jove ferit en la tercera nit dels aldarulls al carrer Bailén dimecres 18 febrer. Segons el mateix noi, Nil Canyelles, que va ser evacuat amb ambulància i que afortunadament es recupera bé de les ferides, l’últim record que tenia abans de caure inconscient era “una càrrega molt bèstia” i “un mosso pegant-me amb la porra”. Els mossos, per la seva banda, van posar en dubte aquesta versió dient que el noi havia rebut l’impacte d’una pedra llançada per un altre manifestant. Aquest és el nou vídeo, càmera lenta:

Aquest nou vídeo, gravat des d’un balcó, mostra clarament com el noi va ser colpejat al cap per un mosso d’esquadra amb la porra, pràctica d’altra banda il·legal, i com, a més, quan el noi es va desplomar convulsant, cap agent no el va auxiliar, tot i veure’l a terra. Al vídeo es veu també com el fotoperiodista Jordi Borràs corre per socórrer-lo i crida per demanar ajuda. El mateix Jordi Borràs ho explicava a Twitter i deia: “No sé què és més greu: que els Mossos s’inventin que el ferit el va colpejar una pedra o que es neguessin a auxiliar-lo mentre convulsava. El que sí que sé, perquè hi era, és com es va desplomar al pas de la Brimo i com van passar totalment d’ajudar-lo”.

Els testimonis van avisar finalment el Servei d’Emergències Mèdiques, que es va endur el noi a l’Hospital de Sant Pau, on va haver de ser ingressat.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —