Un regal musical des del terrat
Per Redacció
Publicat el 02 de maig 2020

L'Ajuntament ha anul·lat el concert Barcelona, ens en sortirem, després que diversos artistes rebutgessin participar-hi argüint que ho trobàven una inversió econòmica desproporcionada tenint en compte la situació actual. L'alcaldessa Ada Colau havia intentat rectificar assegurant que les productores Mediapro i El Terrat assumiran els 200.000 euros de cost, però finalment ha decidit cancel·lar els concerts. "No ens en sortirem amb odi i linxaments. Justament el que necessitem en aquests temps difícils és escoltar els matisos de qui pensa diferent i aprendre dels errors a través de la cooperació i la solidaritat", ha assegurat Colau en un missatge publicat a Twitter.

La decisió s'ha precipitat després que ahir a la nit diversos artistes manifestéssin el seu rebuig a participar-hi, després que ho fes Txarango, que va dir que no se sentia còmode amb l'"elevada" inversió en recursos tècnics.

La cancel·lació, en tuits

8:57 p. m. (1 de maig). Txarango es despenja i obre la veda.
“Desconeixíem la inversió de l’Ajuntament en aquest esdeveniment. Sentim que el cost de l’acció és molt elevat i que aquests diners es podrien destinar a iniciatives més regeneratives i sostenibles per a un sector com el nostre on creadors i músics estan en situació de ruïna. Així doncs, no participarem al concertanunciar Txarango, ahir divendres al vespre, per twitter, on també va afegir que ells anàven a cobrar 1500 euros.

9:35 p. m. (1 de maig). Sopa de Cabra volia un acte “humil de dol i d’esperança”'
Més crítiques al pressupost "desproporcionat, en el context de crisi que està afectant de forma dramàtica a gran part de la societat, també al món de la cultura, i de la música". I han retret que no es busqués un acte "humil de dol i d'esperança". A vegades menys és més. Han afegit que "les formes són tan importants com el fons": malgat les "bones intencions" s'han assebentat d'aquestes informacions a través dels mitjans.

11:02 p. m. (1 de maig). Els Catarres hi veuen incoherències.
També han seguit Els Catarres, que han remarcat les contradiccions entre el que se'ls va explicar i el que era realment:

11:44 p. m.  (1 de maig). Lildami i les bones intencions.
Ha seguit el "NO" de Lildami. El traper ha remarcat que, malgrat "les millors intencions" darrera la iniciativa, el moment no era adeqüat, i s'ha despenjat:

12:12 a. m. (2 de maig). Suu i l’altruisme de tothom.
La cantant barcelonina Suu ha anat més enllà pel que fa al suposat altruisme de l'acte: "En tot moment vam entendre que la participació de les treballadores (no només músics) era totalment altruista". No se'ls va informar de l'aportació de l'Ajuntament de Barcelona. Tot i ser conscients de la "bona intenció" de la iniciativa, ha decidit no participar-hi.

12:14 a. m. (2 de maig). Clara Peya i la pluaralitat de veus dins la cultura.
Clara Peya, amb to de protesta, ha reivindicat la pluralitat de veus dins del sector cultural que estan patint la crisi. Ha afirmat que no li sembla "ètic" "destinar tots aquests diners públics" a aquest acte.

12:38 a. m. (2 de maig). El que els mola i el que no els mola a Stay Homas.
Tampoc hi participaran els músics confinats per excel·lència, els Stay Homas. Des del seu terrat diuen que no se senten “còmodes" amb el pressupost. "Mola invertir en cultura però d'una manera sostenible i de mínims".

El veterà de la rock català, Lluís Gavaldà, el cantant d’Els Pets, d'entrada ja havia renunciat a participar al concert. I aquesta nit ha compartit a la seva pàgina de Facebook aquest apunt en què explicava que en aquests moments no era adequat "muntar un concert amb mitjans i pressupost i escatimar el sou als principals protagonistes". No els van incloure al cartell. El cantant acabava així el post: “Els terrats seran sempre nostres”.

13:50pm (2 de maig). Colau anuncia la cancel·lació del concert
L'alcaldessa de Barcelona ha fet un comunicat per Facebook on anuncia l'anul·lació de la iniciativa i fa una reflexió sobre la polèmica que se n'ha generat a les xarxes: "Qualsevol iniciativa pública ha d'estar exposada a les crítiques i a l'exigència de transparència. Però una cosa són dubtes i crítiques, que es poden resoldre parlant i fent canvis si cal, una altra molt diferent és la política del linxament, l'insult i la polarització que s'ha normalitzat a aquest país durant els darrers anys". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —