Un de cada sis joves d'entre 18 i 25 anys ha perdut la feina arran de la crisi del coronavirus
Per ACN i Redacció
Publicat el 29 de maig 2020

Segons un informe de l'Organització Internacional del Treball (OIT), un de cada sis joves d'entre 18 i 25 anys ha perdut la feina arran de la crisi del coronavirus, mentre que els que segueixen treballant han vist reduïda un 23% la seva jornada laboral de mitjana. A més, l'organisme, dependent de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), apunta que els efectes de la pandèmia sobre el col·lectiu estan sent desproporcionats, sent les dones les més perjudicades. "La COVID-19 no només destrueix ocupació, sinó que també trastoca els plans d'educació i posa grans obstacles en el camí d'aquells que volen entrar al mercat laboral o bé que volen canviar de feina", apunta l'OIT.

En aquesta línia, l'informe "Monitor OIT: la COVID-19 i el món del treball" assegura que la crisi del coronavirus podria deixar una generació estancada, més tenint en compte que la taxa d'atur juvenil (del 13,6% a finals de 2019 a escala global) és la més elevada en comparació a la resta de franges d'edat. Per altra banda, l'organització posa de manifest que els joves amb feina sovint treballen en oficis que els deixen en una situació de vulnerabilitat, sigui a través de salaris baixos o de contractacions informals.

Segons el director general de l'OIT, Guy Ryder, "la crisi actual està colpejant a la gent jove de forma molt més dura i ràpida que qualsevol altre grup de població". "Si no prenem decisions immediates per millorar la seva situació, el llegat del virus pot quedar-se amb nosaltres durant dècades", ha afegit.

Un 4,8% de les hores perdudes a escala global

En el mateix informe, l'OIT estima que l'aturada econòmica ha provocat que el nombre d'hores treballades durant el primer trimestre a escala global sigui un 4,8% inferior respecte als darrers tres mesos de 2019. Segons els càlculs de l'organització, aquest percentatge equival a 135 milions de llocs de treball en tot el món. Pel que fa a les previsions de cara al segon trimestre, l'OIT creu que es perdran 305 milions de llocs de treball en comparació amb el tancament de 2019.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —