gent
Per EFE
Publicat el 10 de desembre 2021

Prop del 30% del total d'esments digitals a Barcelona són sobre turisme, apunta el I Informe sobre La imatge de Barcelona a nivell internacional, elaborat per la consultora Evercom. Segons informa Evercom en un comunicat, de les gairebé tres milions de mencions a la ciutat de Barcelona, més de 700.000 pertanyien a l'àmbit turístic.

De totes elles, més del 56,5% se centraven en aspectes turístics de la ciutat, incloent conceptes com platja i rambles; el 25,5% a temes relacionats amb patrimoni i oferta cultural, destacant al·lusions a museus i festes; i, finalment, el 18% a gastronomia, amb conceptes com gourmets i restaurants.

La directora de l'Oficina d'Evercom a Barcelona, Lola Estevan, afirma que "el fet que aquesta categoria hagi estat una de les més importants relacionades amb la ciutat comtal parla molt de l'atractiu turístic de Barcelona, fins i tot en moments on les restriccions a la mobilitat a causa de la pandèmia dificultaven molt la seva visita".

En relació amb les mencions més rellevants sobre turisme, cal destacar que tres de cada quatre provenen de fora d'Espanya. D'entre els diferents llocs del món identificats en l'estudi, Estats Units és el més important, posicionant-se en el primer lloc, però també apareixen països com França i Itàlia, entre uns altres, mentre que només un 23% de les mencions tenen lloc a Espanya.

Quant a l'idioma, destaca en un 37% la llengua estrangera, amb el francès al capdavant, encara que el 47% de les mencions són en castellà i el 16%, en català. I en referència als canals on es van detectar les mencions de turisme durant el 2021, el 72% van ser a través de les xarxes socials.

També destaca la presència d'alguns perfils concrets: el 64% són homes que pertanyen a la franja d'edat d'entre 18-25 anys, mentre que només el 36% són dones. Així mateix, els mitjans de comunicació van representar el 28% dels esments, en part per gran nombre de seguidors mitjans d'àmbit internacional.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —