Joel Joan
Publicat el 12 d’octubre 2020

Entramat d’enigmes i sorpreses entre reivindicacions polítiques i socials. L’obra de teatre “Escape Room” és humor tètric farcit de pistes agredolces. Els protagonistes en escena des del primer fins a l’últim moment. Immersió absoluta. Una escape room existencial.

La història creada i dirigida per Joel Joan i Hèctor Claramunt és una aposta teatral única que emana l’essència dels seus directors. Una comèdia misteriosa i amb tocs temorosos que juga amb la ment de l’espectador introduint-la en un laberint perfectament circular.

Dues parelles d’amics es troben per fer una escape room, el joc de moda en què sota una temàtica concreta es tanca un grup de persones en una habitació de la qual se n’ha de sortir en 60 minuts resolent pistes, enigmes i obrint cadenats. Però el que havia de ser una tarda divertida entre amics, poc a poc es converteix en tot un malson. Resulta que sortir d’aquesta habitació és molt més difícil del que sembla. Les seves vides no tornaran a ser el mateix.

 

Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vidal i Paula Vives creen un ambient captivador i inquietant de gran qualitat en un espectacle perfectament orquestrat per mantenir l’atenció constant. Diversió, temor, misteri, ensurts, sorpreses, tristesa, emocions a flor de pell. Qualsevol qui accepti el repte de tancar-se en aquesta escape room pot estar segur que, si en surt, serà impactat.

La personalitat i, sobretot, les experiències dels personatges, permeten a tothom sentir-se representat sobre l’escenari. Empatitzar amb uns protagonistes mundans, tot i que peculiars, i la seva evolució al llarg del transcurs de la història és definitiu. Un context estrambòtic però tan real com la vida de qualsevol.

Amb reivindicacions socials i polítiques, l’obra dona un toc d’atenció sobre la manera com es viu l’actualitat a Catalunya. També reflexiona sobre els valors personals, les relacions de parella, les dinàmiques socials i les decisions vitals. Cada cosa al seu temps, amb la seva clara explicació, res queda penjat, res perd sentit. Una unitat sorgida d’un trencaclosques de pensaments.

Veure Escape Room al Teatre Condal pot marcar un abans i un després. En sortir, cal un temps per pair l’experiència i destil·lar tota la informació. A cada gir de guió, la història es nodreix fins a arribar al moment àlgid: un final èpic. A partir d’ara, les escapes rooms no seran el mateix.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —