Festa Major de Gràcia
Per ACN
Publicat el 11 de juliol 2020

La Festa Major de Gràcia serà, aquest estiu, ben diferent i clarament marcada per la pandèmia de Covid19. Els carrers organitzaran activitats veïnals, la majoria d'elles amb cita prèvia i de petit format, per evitar la concentració de persones en espais reduïts, amb totes les mesures preventives recomanades per les autoritats sanitàries. Totes les activitats que s'hi facin hauran de complir amb el distanciament social establert, hi haurà mesures de control de l'aforament, desinfecció dels espais i una senyalèctica específica amb totes les mesures preventives per a la salut dels veïns i les veïnes. D'altra banda, totes les activitats de festa major acabaran, com a màxim, a les 23 hores, per tant no hi haurà balls i concerts de nit i matinada.

Guarnits simbòlics
Els guarnits dels carrers, tret identitari de la festa gracienca, es limitaran a "un petit guarnit simbòlic" i no hi haurà concurs. Per assegurar una mobilitat fluïda de persones, evitar aglomeracions i prevenir contagis, els guarnits seran més petits, sense portalades d'entrada o sortida ni elements a terra. Ara bé, des de la Fundació Festa Major de Gràcia s'animarà a guarnir els balcons, les finestres, les portalades i els aparadors dels comerços.

Digitalització
A més, tots els guarniments es podran veure amb l'aplicació mòbil de la festa major amb recorreguts de 360 graus. De fet, a causa de les limitacions per fer activitats físiques enguany hi haurà també una programació digital específica que anirà més enllà de la retransmissió d'actes: projeccions de documentals, càpsules amb contingut històric de la festa i càpsules informatives amb els protagonistes de la festa.

El pregó es farà el 14 d'agost i es retransmetrà en directe
Les encarregades de donar el tret de sortida a la Festa Major de Gràcia aquest estiu seran tres dones de l'àmbit sanitari, com a reconeixement a la tasca dels professionals durant l'epidèmia. Xènia Sist, Maria Teresa Fabregat i Elvira Bisbe seran les pregoneres enguany. Sist és infermera, adjunta a la Direcció d'Infermeria de l'Hospital Sant Pau i coordinadora assistencial del pavelló salut de Sant Pau - Guinardó mentre que Fabregat és infermera al CAP Vila de Gràcia-Cibeles. Al seu torn, Bisbe és anestesista de l'Hospital de l'Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —