Una "marxa fúnebre" per enterrar els dirigents de Nissan
Per Redacció
Publicat el 10 de juny 2020
Temps de lectura 3 minuts

Uns 1.200 treballadors de Nissan han fet una "marxa fúnebre" aquest dimarts pel centre de Barcelona transportant taüts de cartó amb els "fèretres" dels dirigents de la companyia i del president d'Anfac i de Renault a l'Estat. Així, els han "enterrat" simbòlicament, tal com creuen que han fet amb les instal·lacions de la multinacional a Catalunya.


Amb espelmes, flaixos i llanternes, els concentrats han fet un mosaic de llum mentre caminaven des de l'edifici de Correus a la Via Laietana, per la Rambla i fins a la plaça Catalunya, on han cremat les tres estructures. "Avui és simbòlic, però potser en el dia de demà hem de fer alguna cosa més contundent", ha advertit el representant de la UGT al comitè d'empresa de la planta de la Zona Franca, Javier Hernández. 

A la mobilització s'han sentit crits com "Nissan no es tanca" o "Aquesta nit es crema un japonès", en al·lusió al conseller delegat de la companyia, Makoto Uchida, que era un dels personatges dins dels taüts de cartó. En els altres dos fèretres s'hi trobaven el director que desmantellarà les fàbriques, Frank Torres i el president d'Anfac i de Renault Espana, José Vicente de los Mozos.

Aquesta és la sisena mobilització de la plantilla després de la confirmació de la marxa de Nissan, el 28 de maig. Els centres productius de la multinacional donen feina a 3.000 persones de forma directa i a més de 20.000 indirectament, segons els sindicats. Els representants dels treballadors tenen previst reunir-se avui dimecres amb el president del Parlament, Roger Torrent.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —