- opinió -

Una recepta per a setembre

Qui sigui capaç d’empassar-se’n un tros pot patir greus conseqüències de salut

Mans a la massa
Mar Bermúdez
Publicat el 08 de setembre 2020

Ingredients:

 • 1 cullerada de restriccions

 • Un bon rajolí de por i incertesa

 • 1 cubell de crisi econòmica

 • 1 cubell sencer de sector turístic en crisi

 • Hospitals i CAPS saturats i col·lapsats

 • Quantitat al gust de crisi social

 • 25 normes inassolibles per a la tornada a l’escola (quantitat variable al gust)

 • Un parell de mares i/o pares en ERTO

 • Un parell de mares i/o pares treballant amb presencialitat o en teletreball (a decisió de l’empresa d’origen)

 • 1 dosi de Leo Messi i una d’anunci de dimissió al Barça (si no van juntes no serveix)

 • 1 partit polític trencat per la meitat. Si ha madurat prou per a fer passar vergonya, millor.

 

Procediment:

1. Prèviament a la preparació i amb prou antelació a l’inici cal pre-escalfar les restriccions. Anar afegint gota a gota les mesures. Alguns exemples són: reduir al 50% de l’aforament a les terrasses de bars i restaurants; tancar dels locals d’oci nocturn; prohibir les reunions de més de 10 persones a l’àmbit públic i privat.

2. Un cop el nivell d’emprenyament social és prou elevat, arriba el moment de començar a tractar els ingredients per a la base de la preparació però primer cal afegir el rajolí de por i d’incertesa per evitar que la preparació s’enganxi.

 3. Primer de tot s’afegirà el cubell de crisi econòmica i s’esclafarà amb una cullera fins que quedi ben cruixent i compacte.

4. A continuació s’hi afegeix el cubell de crisi del sector turístic que es remourà fins que munti i creï una capa cremosa.

5. Seguidament arriba el torn d’afegir una capa d’hospitals i CAPS saturats i col·lapsats i de crisi social. Es barregen fins a aconseguir una mescla gelatinosa i relliscosa que s’escapa de les mans (anar amb compte).

6. Totes aquestes capes es porten a la nevera, perquè no es tractaran de gestionar fins d’aquí a molt de temps. Comencem aleshores amb la cobertura.

7. El més important són les 25 normes inassolibles per a la tornada a l’escola, quantitat aproximada, que es sacsejarà amb força i s’aniran introduint de forma desordenada, esquitxant al màxim i deshidratant tot el que toquin.

8. Per tal d’aconseguir la millor textura cal afegir, mentre es barregen amb constància les normes inassolibles, els parells mares i/o pares en ERTO i en la situació laboral que s’hagi seleccionat per l’empresa d’origen. Cal recobrir totes les capes que s’havien posat a la nevera amb aquesta barreja. Però, atenció: cal anar molt amb compte amb la mescla. És altament explosiva!

9. Finalment, s’empolsima tot amb 1 dosi d’atac de cor dels culés quan en Leo Messi anuncia la seva marxa del Barça, una dosi d’anunci de dimissió presidencial del club i la permanència final del jugador, que reanima a tots els barcelonins.

10. Per donar-hi un toc perfecció, el millor ingredient sempre es fa esperar i és, ni més ni menys, que una crisi política vergonyosa. Un partit governant que s’esquinça i es divideix en dos, però que, a més, l’un denuncia a l’altre per ús del nom, i l’altre canvia els consellers, però dissimula fent veure que no. D’això en resulta una decoració molt vistosa i un toc genial i agredolç per al gust final.

 

I ja estaria! El resultat és un souflé cremat, molt popular de Catalunya, conegut amb el nom de setembre. Qui sigui capaç d’empassar-se’n un tros pot patir greus conseqüències de salut. Advertiment final: recepta no apta per a persones de risc ni per a ningú que ja hagi patit prèviament mesos de gestió governamental socarrimada.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —