Rua de cotxes a Sabadell
Per ACN
Publicat el 12 de setembre 2020
Una setantena de vehicles ha recorregut els carrers de Sabadell en la manifestació sobre rodes que les entitats sobiranistes de la ciutat han organitzat aquest Onze de Setembre. Els integrants de la marxa s'han concentrat al polígon de Sant Pau de Riu-sec a quarts d'onze del matí, per engalanar cotxes, motocicletes i bicicletes, i han recorregut el municipi amb estelades i fent sonar el clàxon. Els participants han reclamat l'alliberament dels líders independentistes i el retorn dels exiliats, i han advertit que la pandèmia no es pot utilitzar com a excusa per silenciar el moviment independentista. "Ens volen quiets i callats a casa, però no renunciarem a manifestar-nos", ha assenyalat Neus Alsina, coordinadora de l'ANC a la població.
 

 

 
La marxa, que han convocat Sabadell per la Independència, Òmnium Sabadell, Can Capablanca i el Consell per la República, ha arrencat del polígon empresarial de Sant Pau de Riu-sec. Amb inscripció prèvia, els participants s'han concentrat als aparcaments que hi ha en aquesta zona de la ciutat, aprofitant que les grans superfícies presents no han obert portes en tractar-se d'un dia festiu. Els organitzadors els han repartit estelades, llaços grocs i pancartes i els han convidat a guarnir els seus vehicles.

"Estem en un moment complicat, però pensem que hem de seguir fent sentir la nostra veu i que podem manifestar-nos malgrat la pandèmia", ha apuntat el Pere, un dels sabadellencs que ha acudit a la cita amb uns amics. En aquest mateix sentit s'ha expressat la coordinadora de l'ANC a la població, Neus Mallafrè, que tot i que ha reconegut que la covid-19 "és una desgràcia molt grossa", ha criticat que hi hagi gent que vulgui aprofitar-la per silenciar el moviment independentista. "Està clar que s'han de respectar les normes de seguretat, però alguns ens han titllat d'irresponsables per voler fer unes marxes i unes concentracions que estan pactades amb el Procicat i que compleixen amb totes les mesures", ha apuntat.

"Hi ha gent que té ganes que estiguem quiets a casa i callats, però no ho permetrem, ens protegirem per la salut nostra i la de tots, però el dret a manifestar-nos no ens el trauran", ha afegit la portaveu de l'entitat sobiranista. Així, ha recordat que el format de la protesta s'ha pensat tenint en compte l'actual context sanitari. "Amb el fet d'anar amb el vehicle propi es respecta la unitat familiar, i els participants no estan en contacte", ha detallat. A més, han demanat a la gent que a l'hora de la sortida i de l'arribada es quedi al costat del seu cotxe "perquè hi hagi la menor interacció possible". Alsina que ha insistit que "és una forma d'apropar la festivitat a tota la ciutadania".

El traçat de la marxa, a més, s'ha fet d'acord amb la Policia Municipal, i els vehicles han procurat no entorpir la circulació. Amb tot, hi ha hagut alguns moment d'embús, sobretot quan alguns dels participants s'han despistat i han acabat agafant un carrer que no tocava.

Els ciutadans han acceptat les normes i indicacions, conscients que aquesta és l'única manera de poder fer sentir la seva veu en una data tan assenyalada. "No hi ha més remei, no és tan vistós com altres anys, però els processos són llargs i estem en un impàs, no podem deixar de sortir al carrer", ha afirmat Dolors Mallafré, una veïna.

La Immaculada, s'ha situat a la Rambla de la població amb una estelada i ha anat animant els vehicles que creuaven la via. "Volia animar-los perquè s'ha fet un esforç per organitzar tot això en el moment actual", ha indicat la sabadellenca que ha explicat que el seu marit ha fet el recorregut en bicicleta. "Si podem anar a comprar, per què no hem de poder-nos concentrar amb precaució?", s'ha preguntat.

La celebració de la Diada a Sabadell es completarà amb la celebració d'un acte al Mur de la Llibertat, just davant de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Can Feu – Gràcia. La trobada estava inicialment prevista a l'Eix Macià de la capital vallesana, però s'ha hagut de modificar l'emplaçament en tractar-se d'un espai on s'ha habilitat un hotel per a pacients covid. Això ha obligat a adaptar normatives i a replantejar l'acte, que es farà a l'interior d'un perímetre delimitat amb tanques. Tothom haurà de dur mascareta i s'han dibuixat marques al terra per garantir el distanciament social. Un total de 400 persones s'han inscrit a aquesta concentració.
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —