El raper Pablo Hasel parlant a través d'un telèfon en una de les cabines de visita de la presó de Ponent.
Per Redacció
Publicat el 23 de setembre 2021

La fiscalia s'oposa a la concessió de l'indult a Pablo Hasél que han demanat el cantant Gerard Quintana i l'Acadèmia Catalana de la Música, ja que considera que és un "reincident". Així ho ha confirmat la defensa del raper, que ha recordat que Hasél ja va ser condemnat per l'Audiència Nacional el 2014 per delicte d'apologia al terrorisme, el mateix pel qual ara és a presó. Aquesta reincidència, i també els informes de comportament del centre de Ponent, on Hasél reclama ser tractat com a pres polític i, per tant, no tenir l'obligació de col·laborar amb els funcionaris del centre, fan que la fiscalia consideri que el cantant no es pot beneficiar de l'indult.

Alejandra Matamoros, advocada de Hasél, diu, en declaracions al DdB que "ni l'equip de defensa ni el mateix Pablo hem fet aquesta sol·licitud. L'indult porta implícit el penediment i demanar perdó. Sabíem que amb l'actitud que havia mantingut Pablo Hasél de defensa de la llibertat d'expressió i de la resta de drets no li donarien l'indult així com així". A més, Matamoros ha afegit que "l'únic que pot treure a Hasél de la presó és la mobilització i la lluita al carrer". Assegura també que aquesta decisió de la fiscalia no ha afectat anímicament a Hasél, que "segueix fort, com sempre, amb ganes de seguir lluitant. Ens esperàvem aquesta resposta tant de fiscalia i com del Ministeri de justicia".

El seu entorn denuncia "acarnissament"

Per la seva banda, la plataforma Llibertat Pablo Hasél ha acusat de "cinisme" el govern espanyol, que en el moment de l'empresonament va anunciar que faria reformes al Codi Penal per enfortir el dret a la llibertat d'expressió i en canvi ara, a través de la Fiscalia, que depèn de l'executiu, s'oposa a l'indult. En un comunicat, la plataforma parla d'"acarnissament" amb Hasél i l'atribueix al fet que és "comunista" i per "denunciar a les seves cançons i tuits les misèries d'aquest Règim i dur la militància als carrers, més enllà del micròfon".

Tot i que en el comunicat deixen clar, com ho fa l'advocada, que ells no han demanat l'indult i que no estan d'acord amb aquest perquè el consideren una renúncia a les idees pròpies, expliquen que "si algú li demana un indult i li obren les portes de la presó sense haver de renunciar a res, no ho rebutjarà". La plataforma també es lamenta que tot i que UP va ser el primer a presentar una petició d'indult per a Pablo Hasél, avui dia encara no tenen notícies que s'estigui tramitant i, per tant, sospiten "que mai s'ha arribat a tramitar la sol·licitud".

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —