J Balvin, Bad Bunny i Ozuna
Per Redacció
Publicat el 30 de setembre 2020

Una piulada de Twitter de Rosalía ha anunciat oficialment els nominats als Latin Grammy 2020. La gala de l'edició 21 d'aquestes premis es celebrarà a Miami i es retransmetrà el 19 de novembre. Enguany, el seu lema és "La Música ens humanitza", missatge que donarà forma a les diferents actuacions.

Els nominats

J Balvin arrasa aquesta edició amb 13 opcions a premi, seguit de Bad Bunny amb nou, Ozuna amb vuit i Anuel AA, Josh Gudwin i Colin Leonard amb set. Una llista en la qual trobem a faltar noms d'artistes femenines, i no exactament perquè no n'existeixin.

Si observem els candidats al premi a Millor Disc, la problemàtica es repeteix: Bad Bunny, J Balvin, Camilo, Ricky Martin, Jesse y Joy, Fito Paez y Carlos Vives. Kany García i Natalia Lafourcade són les úniques dones dins aquesta categoria.

Precisament la cantant mexicana ha compartit a les seves xarxes els noms dels artistes que opten a premi a Cançó de l'Any: nou dels onze nominats són homes com Maluma (per "ADMV") o Residente ("René"). Les úniques dues cançons d'artistes dones són "Lo que en tí veo", de Kany García, i "Tusa", de Karol G i Nicki Minaj; en ambdós casos, cantants alhora que compositores.

 

Entre els representants espanyols es troben Pablo Alborán i Alejandro Sanz, que competeixen per la Gravació de l'Any per "Cuando estés aquí" i "Contigo", respectivament. A la categoria de Millor Àlbum Vocal Pop es troben Aitana, amb "Spoiler" i Beret, per "Prisma". La també ex-triunfita Amaia està nominada per el seu documental Una vuelta al sol (dirigit per Marc Pujolar, disponible a Amazon Prime Video).

Aquesta edició compta amb una nova categoria, la de Millor Interpretació Reggaeton, en la qual -altre cop!- només trobem homes. Entre ells, J Balvin per "Morado", Ozuna per "Te soñé de nuevo" o Feid i Justin Quiles per "Porfa". 

Un altre nominat català en música clàssica

El compositor Joan Magrané (Reus, 1988) també està nominat a aquests premis. El músic reusenc opta al premi a la millor composició clàssica contemporània. Les seves obres han estat interpretades arreu d'Europa per conjunts instrumentals i solistes com l'Ensemble Intercontemporain, el Quatuor Diotima, el Quartet Gerhard, la BBC Scottish Symphony Orchestra o l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —